Kallio palaamassa TPS:n kokoonpanoon keskiviikkona – "Äärimmäisen lähellä ollaan"

Tomi Kallio pelaa keskiviikkona kevään ensimmäisen pudotuspelinsä, ellei ihmeitä satu. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS on pelannut puolivälierät kokonaisuudessaan ilman kapteeniaan Tomi Kalliota, mutta runkosarjan pistepörssikakkonen on nyt erittäin lähellä paluuta.

SaiPan maanantainen voitto venytti ottelusarjan vähintään viidenteen otteluun, joka pelataan keskiviikkona Turkuhallissa. Kallio nähtäneen tuolloin kotijäällä.

–Paluu on äärimmäisen lähellä. On ollut tylsää olla pois peleistä, mutta kaikki on mennyt hyvin.

Onko lähtökohta siis se, että pelaat huomenna?

–Kyllä se erittäin paljon varmaan on niin.

Kallio loukkaantui runkosarjan loppupuolella ja joutui sivuun jo parista runkosarjan kamppailusta. Missään vaiheessa kyse ei kuitenkaan ole ollut erityisen vakavasta vammasta.

–Se oli inhottava vamma, jonka kanssa ei oikein voinut ottaa riskiä, mutta ei tässä mitään jättiloukkaantumista todellakaan ole taustalla.

–Huilaaminen on ollut osittain varotoimenpidettä, osittain pakkohuilia. Vamma vaati oman huilinsa, ja kun joukkue on pelannut hyvin, niin ei ole ollut tarvetta ottaa riskiä.

Veteraanin fyysisestä valmiudesta ei tarvitse kantaa huolta, sillä Kallio on pystynyt harjoittelemaan jäällä.

–Viimeiset pari–kolme viikkoa olen luistellut joka päivä. Jos en olisi pystynyt luistelemaan, tilanne olisi vähän haastavampi, mutta nyt en ole missannut jäätä oikeastaan ollenkaan. Pelituntuman puutetta toki on, mutta toisaalta minulla taitaa olla alla lähemmäs 1 600 peliä eri pääsarjoissa. Se auttaa varmasti jonkin verran paluussa, Kallio kertoo.

Poissaollessaan Kallio on toki seurannut tapahtumia tiiviisti, mutta pyrkinyt myös pitämään tervettä etäisyyttä pelaavaan kokoonpanoon.

–Ei silloin edes halua ottaa niin isoa roolia, kun ei pääse aistimaan fiiliksiä kopissa. Toki olen pyrkinyt auttamaan, kun välipäivinä on kysytty mielipiteitä. Hirveästi ei silti viitsi nousta esiin, on aivan eri asia katsoa otteluita katsomosta tai telkkarista kuin olla itse mukana.

–Harjoituksissa olen ollut mukana viisikkotreeneissäkin, mutta eihän joukkue ole tässä kauheasti edes treenannut, kun joka toinen päivä pelataan. Suurin osa harjoituksista on tullut loukkaantuneiden ja muiden kokoonpanon ulkopuolella olevien pelaajien kanssa, Kallio kertoo.

Miten olet nähnyt sarjan tähän mennessä?

–Kyllä me olemme suurimmaksi osaksi olleet se joukkue, joka vie peliä. Kolmatta peliä (7–0) lukuunottamatta joka pelissä on kuitenkin ollut heikkoja hetkiä, ja niillä hetkillä SaiPa on ollut terävä. Hyvä, rehti ja kovatempoinen sarja, jossa molemmat joukkueet ovat pelanneet tasokasta kiekkoa.

Kuinka paljon TPS:n heikoissa hetkissä on omaa haparointia ja kuinka paljon luonnollista momentumin heilahtelua?

–Tietysti vastustajallakin on aina hetkensä, aika harvoin kukaan hallitsee koko 60 minuuttia. Mielestäni meidän vaikeutemme ovat kuitenkin johtuneet keskittymisen katoamisesta ja tempon putoamisesta, sellaiset pitäisi pystyä välttämään. Toisaalta kaikille joukkueille tulee niitä hetkiä.