KalPa ja Pelicans jatkavat Marskin hengessä

Pelicans oli Kuopiossa niskan päällä, vaikka KalPan Tommi Jokisen (vas.) ja Pelicansin Miska Siikosen väännöstä voisi päätellä toisinkin. Kuva: Europhoto

KalPan ja Pelicansin puolivälierätaisto kaventui kuopiolaisten johtolukemiin 2-1, kun Pelicans herätti ottelusarjan eloon vierasvoitolla maalein 2-1.

"Kaikille riitti kinkkua ja kananmunia. Minä olin aamiaisella jo seitsemältä. Silloin ei muita näkynyt."

KalPa hävisi Niiralan montussaan varsinaisella peliajalla vasta kauden viidennen kerran. Vieraiden sankari oli kauden maalisaldonsa kerralla tuplannut Joonas Alanne.

Alanne teki runkosarjassa kaksi maalia. Nyt syntyi saman verran yhdessä pelissä.

- Lähdimme iltaan positiivisilla fiiliksillä. Uskalsimme pelata kiekon kanssa ja saimme hyvin painetta vastustajan päätyyn, Alanne painotti.

Kun tällä kertaa ei menty ylitöihin, jäi liigakaukaloissa vielä näkemättä pudotuspelien ottelusarja, joka olisi aloitettu kolmella jatkoaikaottelulla.

- Marginaalit ovat hyvin pienet. Puhutaan jopa onnenkantamoisista, muistutti Pelicansin komentaja Petri Matikainen.

Erityismaininnan ansaitsee tuomari Timo Favorin, joka ei katsellut avauserän lopulla KalPan ajanpeluuta pitkän jälkeisessä aloituksessa. Tuomio oli joukkuerangaistus isännille ajanpeluusta.

KalPa kävi johdossa toisessa erässä sentteri Alexander Ruutun, 24, uran ensimmäisellä pudotuspelimaalilla. Tilanne syntyi puolustaja Santeri Lukan riistettyä kiekon laidalla alimpana miehenä nousuun lähteneeltä Pelicansin Hannes Björniseltä.

Kuittaus tuli erän lopulla, kun Alanne, 26, osui pudotuspeleissä kolmen vuoden tauon jälkeen. Rovaniemeläislähtöinen Alanne latoi vuosi sitten runkosarjassa yhdeksän maalia, mutta hyytyi tämän kauden runkosarjassa kahteen osumaan.

Alanne iski voittomaalin näennäisesti nelosketjuun pudotetun maajoukkuehyökkääjä Antti Erkinjuntin namupassista maalinedustan läpi.

- Tarinan mukaan pitää pystyä kasvamaan. Kotietu on yhä meillä. Nyt nähtiin, ettei nuorella joukkueella ole helppoa nollata tällaista tilannetta (voitot 2-0). Katsojat eivät kuitenkaan tee yhtään maalia, kommentoi KalPan valmentaja Pekka Virta.

KalPa yöpyy molempiin suuntiin mennessään Mikkelissä. Perjantaisen pelin jälkeen samaan hotelliin työntyi kymmenen minuuttia kuopiolaisten perässä myös Pelicans.

- Nyt syömään pastaa ja valmistautumaan uuteen Mikkelin matkaan. Välillä ehtii käydä kotonakin katsomassa, onko muija vielä siellä vai lähtenyt menemään.

- Marskin hengessä mennään. Ei siitä haittaa ollut, että olimme viime yön samassa hotellissa. Kaikille riitti kinkkua ja kananmunia. Minä olin aamiaisella jo seitsemältä. Silloin ei muita näkynyt, nauratti Virta kuulijoita.

Lisää aiheesta

Janne Juvonen uuniin Karri Rämön sijaan