KalPa latoi 16 osumaa Lukon naisten verkkoon – "Normaalisti neljällä maalilla voitaisiin olla jopa lähellä pelin voittamista"

Jenna Hietala vietti Eurajoella yhdeksän tehopisteen iltapäivää.

Lukon valmentaja Sami Piilikangas ennusti ennen kauden alkua KalPaa naisten jääkiekkoliigan kärkikahinoihin. Lauantaina kuopiolaiset kävivät kohteliaasti Eurajoella näyttämässä, ettei Piilikankaan arvio ollut lainkaan väärä.

KalPa laittoi kunnon maalitalkoot pystyyn ja nappasi voiton hurjilla 4–16 (1–7, 2–3, 1–6) -lukemilla.

– Kyllä näin normaalisti neljällä maalilla voitaisiin olla jopa lähellä pelin voittamista, mutta tällä kertaa vastustajan tehokkuus ja luisteluvoima olivat niin pahasti liikaa meille, että emme ehtineet lainkaan mukaan, Piilikangas myönsi.

– Jos joku meidän pompuistamme olisi ensimmäisessä erässä mennyt sisään, pelin luonne olisi voinut muuttua vähän, mutta se erä päättyi 1–7. Onhan se luokattoman huono. Tuossa on meidän eromme sarjan kärjen kanssa. Valtavalla prosentilla ne laittavat sisään.

KalPan todelliset tehonaiset olivat Jenna Hietala (5+4) ja Elisa Holopainen (4+3). Heitä säestivät viiden pisteen iltaa viettäneet Alisa Makkonen (2+3) ja Johanna Juutilainen (0+5).

– Muutama ihan helkkarin kova pelaaja, Piilikangas kehaisi.

– Hieno asia tässä pelissä oli se, että teimme ylivoimalla pari maalia.

Molemmat Lukon ylivoimaosumat viimeisteli puolustaja Ada Ukkola. Hänen lisäkseen sinikeltaisilta kiekon verkkoon saivat Aliisa Toivonen (1+2) ja Maija Koski (1+1).