KalPa-luotsi Virta avautui päätuomari Salmisesta: "Aina sama mies"

Pekka Virta (vas.) kävi kuumana tuomarityöskentelystä ottelun jälkeen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Pekka Virta (vas.) kävi kuumana tuomarityöskentelystä ottelun jälkeen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tapparan ja KalPan välisen finaalisarjan kolmannen osaottelun puhutuimmaksi tilanteeksi nousi ensimmäisessä erässä nähty Tappara-puolustaja Otso Rantakarin taklaus KalPan Alexander Ruuttuun.

Taklaus osui polveen, ja Ruuttu poistui tilanteen jälkeen suoraan pukuhuoneen puolelle.

KalPa-luotsi Pekka Virran mukaan tilanne oli aivan selvä.

- Ruuttu on tuolla nyt, sen kausi on ohi. Sen näki sokea Reettakin, että se oli polvitaklaus, Virta latoi.

Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Virran kritiikki tilanteen jälkeen kohdistui etenkin toiseen päätuomariin Teemu Salmiseen.

- Surkea suoritus tuomareilta. Salminen toimii aina näin. Kun hän on mokannut, hän tulee uhoamaan, että "Nyt pidät nokkas kii!" Ei tuomareita saisi arvostella, mutta se on surkea tyyli. Olen yli kymmenen vuotta tässä ollut, ja se on joka kerta sama juttu, Virta antoi täyslaidallisen Salmisen suuntaan.

"Nyt pidät nokkas kii!"

Rantakari ripotteli ottelun lopussa vielä suolaa haavoihin iskemällä komean yksilösuorituksen päätteeksi Tapparan 2-1-voittomaalin.

- Sama äijä teki voittomaalin vielä kaiken päälle, niin sitten Salminen tulee siihen pullistelemaan, että jos et pidä suutasi kiinni, niin lennät ulos. Se on surkeaa ja törkeää, ja se on sama äijä aina.

Virran puheista käy selväksi, että kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun hänellä on skismaa nimenomaan Salmisen kanssa.

- Salmisesta on myös puhuttu, että hänellä on jotain henkilökohtaista minua vastaan, ja siitä on ilmoitettu eteenpäin. Mutta sitten sieltä on vastattu, että ei ole näin. Niin minulle on kuitenkin annettu ymmärtää, että jotain minua vastaan hänellä on.

Salmisen tuomariparista Jari Levosesta Virralla ei ole valittamista.

- Ei Levosen kanssa ollut mitään, eikä muidenkaan, mutta en siedä tuota tyyliä: tulee virhe, tulee pullistelua. Aina sama mies, niin kauan kuin olen tässä ollut mukana.

Kenet Virta sitten haluaisi tuomitsemaan seuraavaan osaotteluun Kuopioon maanantaina?

- En mä ala toivoa mitään. Se menee niin päin, että jos sanon toiveeni, niin se menee päinvastoin. Viimeksi kun sanoin ketä en haluaisi, niin heti näytettiin kaapin paikka. Se on tullut selväksi.

Aina sama mies, niin kauan kuin olen tässä ollut mukana.

Vaikka Virran avautuminen tuomareista oli pitkä ja perusteellinen, ei hän kuitenkaan syyttänyt tuomareita ottelun lopputuloksesta.

- Korostan kuitenkin sitä, että Tappara pelasi paremmin. Pysyimme mukana pelissä ja meillä oli mahdollisuus voittaa, mutta hölmöilimme itse sen lopussa. Kaksi huonoa jäähyä meiltä, Virta myönsi.

Rantakarin voitto-osuma syntyi KalPan väärästä vaihdosta saaman rangaistuksen aikana. Ajassa 58.08 tuomitulle jäähylle löytyi selitys.

- Siinä tapahtui se klassinen, että jäähyltä tuleva pelaaja oli puolustaja, mutta sen tilalle pitäisi mennä hyökkääjän. Siinä sekasortotilanteessa siitä hyppäsi sitten pakki sisään pakista, vaikka oli jäähyltä tuleva pelaaja. Se on huono virhe, mutta se on aika inhimillistä.

Virta palasi vielä haastattelun päätteeksi illan tuomaritoimintaan.

- Se on ihan ok, että Tappara välillä voittaa, mutta eniten harmittaa se, että nyt yhden pelaajan finaalit on ohi, ja tuomareilta saa vain pullistelua vastaan. Se on niin vaikeaa hyväksyä.

Edellisessä kamppailussa Kuopiossa KalPalta loukkaantui unkarilaishyökkääjä Balasz Sebok ja nyt Alexander Ruuttu. Mistä paikkaajat loukkaantuneiden tilalle kaivetaan?

- Onhan meillä hyökkääjiä. A-junnuja joukkueellinen, sieltähän niitä löytyy vaikka kuinka monta.

KalPa johtaa finaalisarjaa lukemin 2-1. Seuraava osaottelu pelataan maanantaina Kuopiossa.