KalPa nollasi välieräavauksessa

Välieräavaus oli kuopiolaisten juhlaa. Kuva: Europhoto

Kotietu kantoi myös SM-liigan toisen välieräsarjan avauksessa, kun KalPa nollasi Kuopiossa vierailleen aneemisen JYPin maalein 2-0.

"Pystyimme hyvin toteuttamaan taktiikkaamme. Homma oli hanskassa."

- Onnistuimme ihan loistavasti peliin tulossa, koska avauserä todella hyvä. Latingin pitäminen ei kuitenkaan ole helppoa, kuten huomattiin laukalle mennessä toisessa erässä, pohdiskeli KalPan valmentaja Pekka Virta.

Niiralan montussa nähtiin voittomaali jo 68 sekunnin pelin jälkeen Otto Leskisen irtokiekosta maalivahdin alueelta viimeistelemänä.

Osuma oli pieksämäkeläissyntyiselle puolustaja Leskiselle, 20, vasta kolmas liigatasolla. Viime kaudella liigatasolla debytoinut Leskinen heilutti maaliverkkoa tämän kauden runkosarjassa marraskuussa kotipelissä Kärppiä vastaan ja tammikuun alussa Hämeenlinnassa.

- Matias Myttynen toi hyvin kiekkoa sisään oikealta puolelta. Pääsin hiipimään vasenta kaistaa maalille, jossa sain tyrkätä ribarin sisään. Pystyimme hyvin toteuttamaan taktiikkaamme. Homma oli hanskassa, Leskinen kommentoi.

Toisen kerran JYP-vahti Jussi Olkinuora joutui antautumaan Juuso Riikolan tuplattu johdon maalillaan juuri ennen päätöserän puoliväliä. Riikola pamautti näyttävän ylänurkkalämärin aloituskaarelta.

Ottelu kiinnosti 4438 katsojaa. Savolaisyleisö palkitsi kotijoukkueen loppuhetkillä suosionosoituksilla seisaaltaan, joka ei ole kovin tavanomaista.

Ottelun neljästä jäähystä kolme vihellettiin isännille. Eero Kilpeläinen tarvitsi KalPan luukulla nollapeliin 27 torjuntaa. Kilpeläisen taakse ei ole saatu kiekkoa kevään pudotuspeleissä nyt lähes 140 minuuttiin.

- Toisessa erässä meillä oli pieniä vaikeuksia, mutta saimme tärkeän voiton. JYP on niin hyvä joukkue, että pitkä sarja tästä on odotettavissa, Kilpeläinen totesi.

Ottelusarja jatkuu perjantaina Jyväskylän Hippoksella.

- Jyväskylässä on pystyttävä pelaamaan kärsivällisesti. Se on eri tyyppinen peli kuin tänään, viittasi valmentaja Virta Hippoksen pienempään kaukaloon.

Juttuun lisätty haastattelukommentteja kello 21.59.

Lisää aiheesta

JYPille ilouutisia sairastuvalta, KalPa yhä ilman ykköspakkiaan

JYP-pakki löi rätingit pöytään - "KalPa ei ole mitenkään fyysinen joukkue"