KalPa riuhtoi seuraennätyksen - "Jos ottaisi lasin punaviiniä"

KalPan mahdoton lentokeli sen kuin jatkuu SM-liigajäillä. Tiistai-illan voitto HPK:sta oli jo yhdeksäs peräkkäinen ja on samalla seuran historian uusi peräkkäisen voittojen ennätys.

Tällä kertaa peli ratkesi heti alkuunsa. Emil Larmilla ei ollut Kerhon maalin suulla paras päivänsä ja kun Topi Piipponen livautti 3-0 vajaat puolitoista minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua, siirtyi Larmi vaihtoaition puolelle ja hänet korvasi tolppien välissä Antti Karjalainen. Ennen Piipposta osuivat Balasz Sebok ja Ville-Vesa Vainiola.

Kun Piipponen vielä iski illan toisellaan numeroiksi 4-0 heti toisen erän alussa, alkoi se olla HPK:lle lopun alkua. Vierasjoukkue nousi kahden maalin päähän Eetu Tuulolan ja Severi Sillanpään maaleilla, mutta mitään suurempaa hätää KalPalla ei missään vaiheessa ollut. Loppunumerot 5-2 sinetöi tyhjään rysään kapteeni Tommi Jokinen.

Voittosuoransa alkuvaiheessa KalPa kiskoi maalin voittoja, mutta viime aikoina verkot ovat venyneet urakalla. Neljän edellisen ottelun maaliero on hulppea 18-4.

- Valmennukselle täytyy iso kiitos antaa. Luottoa pelaajiin on löytynyt koko ajan, vaikka alkukausi olikin hankala, Piipponen totesi.

KalPa-HPK oli tiistain muiden kamppailuiden tavoin Suomi 100 -juhlaottelu. Kamppailu käynnistyi komeasti Kuopion mieskuoron esittämällä Finlandialla ja kunniavieraiksi saapuneita sotaveteraaneja nähtiin myös kaukalossa.

- Kyllä siinä kylmät väreet menivät. Se antoi hyvän tunnelatauksen otteluun, 20-vuotias Piipponen sanoi.

KalPan fainryhmitymä karjui Piipposen nimeä vielä hyvä tovi ottelun päättymisen jälkeen. Nuorukaisen 58 liigaottelun pistesaldo oli ennen tiistaita 4+2, nyt räpsähti kertaysäyksellä 50 prosenttia lisää.

- Totta kai se mieltä lämmittää, että saatin ensimmäisen kerran katsomo huutaman meikäläisen nimeä, Piipponen myhäili.

KalPa pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun Niiralan montussa vierailee SaiPa. Huomenna kilpinutut viettävät ansaittua vapaapäivää.

- Ihan rauhallisesti juhlitaan, katsotaan, mitä emäntä on keksinyt. Jos sitä vaikka ottaisi lasillisen punaviiniä itsenäisyyspäivän kunniaksi, hän suunnitteli.