KalPa vahvistuu ranskalaisella superlupauksella - myös Ilves-kasvatti Kuopioon

KalPa on solminut kaksivuotisen sopimuksen ranskalaishyökkääjä Alexandre Texierin kanssa. 17-vuotias Grenoblesta lähtöisin oleva hyökkääjä on kotimaansa kiekkohistorian suurimpia kiekkolupauksia.

Columbus Blue Jacketsin juhannuksena toisella kierroksella varaama Texier pelasi päättyneen kauden Ranskan pääsarjassa ja teki 40 runkosarjaottelussa tehopisteet 10+9 sekä pudotuspeleissä 12 ottelussa peräti 10 (5+5) tehopistettä.

Texier on myös edustanut Ranskaa niin alle 18- kuin alle 20-vuotiaidenkin MM-tasolla.

- Texier on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo täyden kauden miesten sarjassa. Korkea varaus kesältä osoittaa, että taidot on jo noteerattu laajalti. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että Alexandre halusi tulla kehittymään tiellä kohti NHL-kaukaloita nimenomaan Kuopioon. Uskomme, että hän tulee säväyttämään yleisöä jo ensi kaudella Liiga-kaukaloissa, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo seuran tiedotteessa.

Joni Ikoselle vuoden lainapesti

KalPa myös vahvisti Kiekkoareenan jo aiemmin uutisoiman Joni Ikosen siirtymisen kuopiolaisseuraan. Ikosen kohdalla kyseessä on vuoden mittainen lainasopimus SHL:n Frölundasta.

- Tieto Ikosen halusta palata Suomeen tuli yllätyksenä, mutta olimme luonnollisesti hyvin kiinnostuneita saamaan tämän tason lupauksen ja näin KalPan näköisen pelaajan joukkueeseemme ja olimme valmiit reagoimaan nopeasti, kertoo Saksman tiedotteessa.

Myös Konsta Mäkinen kilpipaitaan

Edellisen kauden Slovakian liigassa HC Nove Zamkyn joukkueessa pelannut puolustaja Konsta Mäkinen on solminut yhden vuoden mittaisen sopimuksen KalPan kanssa. Ennen Slovakian-keikkaansa Mäkinen pelasi koko uransa Ilveksessä, jossa tilille kertyi 186 ottelua ja 27 (8+19) tehopistettä.

- Mäkinen tulee täydentämään puolustustamme ja hänellä on jo parin sadan Liiga-pelin kokemus. Konsta on ollut mukana nuorisomaajoukkueissa, mutta miesten tasolla lopullinen läpimurto on vielä tekemättä. Hänellä on potentiaalia ottaa isokin rooli joukkueemme puolustuksessa ensi kaudella, kommentoi Saksman.

Lisää aiheesta

Ruotsalaislehti: KalPalle yllätysvahvistus Frölundasta