Ruuttu osui kahdesti – KalPa vei alun ja voitti taistellen Helsingissä

Alexander Ruuttu teki avauserässä kaksi maalia Kalpalle. Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK-KalPa 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)

Lähtökohta: KalPa oli todella huonon alkukauden jälkeen noussut jo kahdeksanneksi. Edellisen pelinsä se oli hävinnyt kotona SaiPalle, mutta sitä ennen sillä oli takana yhdeksän voittoa.

HIFK:ta vastaan joukkue joutui kuitenkin lähtemään pahasti vajaamiehisenä, kun poissa oli runsaat kymmenen pelaajaa. Aivan kärkipäästä olivat hyökkääjät unkarilainen Balazs Sebok ja ranskalainen Alexandre Texier sekä maajoukkueen matkassa oleva Juuso Riikola.

HIFK oli saanut samoin huonon alun, mutta oli noussut jo neljänneksi. Etenkin kotona se oli ollut vahva. Viimeksi oli ulkopeli, jonka se hävisi jatkoajalla Kärpille, mutta oli sitä ennen voittanut 11 peräkkäistä ottelua.

Viimeksi HIFK oli jäänyt pisteittä lokakuun lopussa. Myös siltä puuttui useita pelaajia. Uusin tapaus oli Patrik Carlsson, jonka paikan otti Niklas Nordgren. Tämä oli kolmas joukkueiden peli tällä kaudella. Syyskuussa KalPa voitti kotonaan 2-1 ja lokakuussa HIFK Helsingissä 5-1.

1 erä: Pelissä KalPan vajaamiehisyys ei näkynyt. HIFK piti alussa painetta, mutta KalPan maalivahti Niko Hovinen torjui tilanteet. Mutta KalPan nopea peli oli selkeästi myrkkyä kotijoukkueelle.

Kun vajaat viisi minuuttia oli pelattu, niin HIFK sai kahden minuutin jäähyn väärästä vaihdosta. HIFK:n Lennart Petrell pääsi alivoimapelin aikana läpiajoon, mutta Hovinen torjui.

KalPa sai sen jälkeen pakkopelin, jossa puolustaja Mikko Nuutinen pääsi laukomaan. Kiekko putosi maalin eteen ja siitä Alexander Ruuttu sohi sen sisään. Eikä kulunut kuin vajaat neljä minuuttia, kun Ruuttu teki toisen maalinsa. Nyt hän ohjasi Tommi Jokisen siniviivalaukauksen ohi Atte Engrenin. Maalien jälkeen KalPa hallitsi niukasti peliä.

2 erä: HIFK aloitti erän vahvasti, mutta runsaat viiden minuutin jälkeen KalPakin pääsi peliin. Mutta kun runsaat yhdeksän minuuttia oli pelattu, niin Kai Kantola sai kahden minuutin jäähyn sukeltamisesta.

Tuomio on harvinainen, mutta hyppy oli todella selkeä.

Ylivoimaa ei ehtinyt kulua kuin puolisen minuuttia, kun Mika Partanen kavensi. Hän pääsi ampumaan keskeltä vapaasti viidestä metristä. Kun maskiakaan ei ollut, niin maali meni kohtuullisen helposti. HIFK hallitsi erää. Se lisäsi taklaamista huomattavasti, joka tuntui tepsivän vajaamiehiseen KalPaan. Tasoitusta se ei kuitenkaan saanut. Erik Thorell oli parinkin kertaa aika lähellä.

3 erä: HIFK odotettiin kääntävän ottelun, mutta tosin kävi. Melkein erän alussa KalPan Otto Leskinen ampui siniviivalta ja Juuso Könönen pääsi ohjamaan kiekon sisään. Laukaus näytti lipsahtavan aika helpon näköisesti verkkoon.

HIFK painosti maalin jälkeen hurjasti, ja yhdeksän minuutin kohdalla paine tuottikin tulosta, kun Juha-Pekka Haataja sai kiekon läheltä sisään. HIFK paine jatkui loppuun asti, mutta tasoitusta se ei saanut. Hovinen viimeisenä lukkona KalPan puolustus kesti. Pelin lopussa HIFK otti maalivahdin pois. Sekään ei tuottanut tulosta.

Oho: Sukeltaminen on aika harvinainen tuomio, mutta nyt Jari Levonen ja Jukka-Pekka Koistinen eivät epäröineet passittaessaan Kai Kantolan istunnolle. Yleisö luuli ensin HIFK:n saavan jäähyn ja viheltelivät tuomareille ennen ratkaisun selviämistä kaikille.

Lisää aiheesta

KalPa-hyökkääjälle historiallinen sukellus

KalPa solmi jatkopestejä – mutta menettää kärkipuolustajansa