KalPan ranskalaislupaus haluaa kehittyä puolustuspelaamisessa

Alexandre Texier pelaa ensimmäistä kauttaan Suomessa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Alexandre Texier pelaa ensimmäistä kauttaan Suomessa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Yksi KalPan mielenkiintoisimmista pelaajista on 18-vuotias hyökkääjä Alexandre Texier.

Columbus Blue Jacketsin viime kesänä toisella kierroksella varaama ranskalainen pelaa ensimmäistä kauttaan kotimaansa ulkopuolella. 38 runkosarjassa ottelussa on tilille kertynyt toistaiseksi tehopisteet 9+5=14.

- Mielestäni minulla on mennyt täällä hyvin. Olen yrittänyt keskittyä puolustuspeliini, ja olen myös mennyt siinä eteenpäin. Minusta tuntuu, että olen päivä päivältä parempi, mikä on tietysti se asia miksi tulin Suomeen, Texier kertoo.

Hyppäys Ranskan liigasta kotoiseen pääsarjaamme ei ole aivan pieni. Ennen kauden alkua Texier pohti Liigan fyysisyyttä, mutta se ei ole tuottanut ongelmia.

- Pelasin jo viime kauden miesten kanssa Ranskassa, ja tykkään pelata fyysistä peliä. En koe, että minulla olisi ollut täällä ongelmia sen kanssa.

Kehittyminen on se asia, jonka perässä Texier Suomeen saapui. Taitavan ranskalaisen suurimmat kehitysaskeleet ovatkin otettavana kiekottomassa pelissä.

- Puolustuspelini ja kiekoton pelaaminen ovat se isoin juttu. Omalla alueella kiekottomana pelaaminen ja yksi yhtä vastaan -tilanteiden puolustaminen ovat ykköstavoitteitani kehityksen suhteen. Hyökkäyspeli tulee kyllä kun on tullakseen.

KalPassa ovat olosuhteet kunnossa, mutta apua itsensä kehittämisen suhteen tulee myös ulkopuolelta. Blue Jacketsin Euroopan kykyjenetsinnän johtaja Josef Boumedienne pitää tiiviisti yhteyttä suojattiinsa.

- Puhun Boumediennen kanssa usein minun pelistäni, ja saan sieltä vinkkejä peliini. En kuitenkaan ajattele NHL:ää oikeastaan ollenkaan, vaan yritän keskittyä KalPaan ja tähän kauteen. Katsotaan sitten kauden jälkeen sitä puolta.

Texierin kauteen mahtui liigapelien lisäksi myös alle 20-vuotiaiden 1A-divisioonan MM-turnaus Grenoblessa.

- Se ei mennyt kovin hyvin. Meidän tavoitteenamme oli nousta pääsarjaan ja voittaa I-divisioonan mestaruus, mutta sijoituimme neljänsiksi. Mutta oli hienoa nähdä ranskalaisia kavereita, Texier sanoo.

- Oli myös hienoa pelata ensimmäistä kertaa arvokisoja Ranskassa meidän faniemme edessä. Ei siellä niin paljon väkeä ollut kuin täällä on katsomossa, mutta ranskalaisittain katsomoissa oli hyvin yleisöä.

Texier oli lähellä olla mukana Ranskan miesten MM-kisajoukkueessa jo vuosi sitten 17-vuotiaana, mutta loukkaantuminen edeltäneissä harjoitusotteluissa vesitti kisamatkan. Tänä vuonna asia on tarkoitus korjata.

- Olin lähellä päästä viime vuonna jo MM-kisoihin, joten enköhän tänä vuonna lähde Tanskaan. Mutta katsotaan sitä sitte SM-liigakauden jälkeen.

Lisää aiheesta

Tapparan tehostartti hyydytti KalPan

KalPan ranskalaislupaus NHL-varauksestaan: "Se ei merkitse minulle mitään"