Kanada finaaliin, Suomi kohtaa USA:n

Kaksien edellisten olympiakisojen jääkiekkoturnauksen voittajat Kanada ja Ruotsi taistelevat Sotshin turnauksen voitosta sunnuntaina.

Kanada voitti toisessa välierässä USA:n, joten Leijonien pronssipelivastus lauantaina on Yhdysvallat.

Vancouverin kisojen loppuottelussa tarvittiin jatkoerä, ennen kuin Kanada kykeni kaatamaan Yhdysvallat Sidney Crosby 3–2-maalilla. Perjantaisessa Sotshin turnauksen välierässä Kanadan suoraviivainen ja vauhdikas hyökkäyspeli piti Yhdysvaltain puolustuksen kovilla.

Ilman maalivahti Jonathan Quickin loistopeliä Kanadan voitto olisi ollut suurinumeroisempi. Quick torjui Yhdysvaltain maalilla 36 laukausta.

Maalittoman ja tasaisen avauserän jälkeen Kanada sai toisessa erässä otteen ottelusta. Puolustava olympiavoittaja karkasi 1–0-johtoon, kun Jay Bouwmeester sai kiekon siniviivan tuntumassa ja näki hyvin maalille nousevan Jamie Benn, joka puolestaan ohjasi Bouwmeesterin nappisyötön maaliin.

Loistovireessä oli myös Carey Price, joka nappasi nollapelin Kanadan maalissa 31 torjunnalla.

Amerikkalaisille tappio oli hyvän taistelun jälkeen karvas nieltävä.

– Meillä oli mahtava tilaisuus. Ei vaan kyetty laittamaan itseämme likoon niin kuin olisi pitänyt voittoa ajatellen. 0–1-tappio välierässä perivihollista vastaan maistuu todella happamelta, hyökkääjä David Backes summasi tappiota.