Kanada odotetusti finaaliin – Suomi kohtaa venäläiset naiskiekkoilijat pronssipelissä

Kanada otti välierissä vakuuttavan 5– 0-voiton.

Olympiavälierä: Kanada–OAR 5–0 (1–0, 1–0, 3–0)

Jos kampesi USA varjain maanantaina Suomen tylysti pronssiotteluun, niin samoin teki myös Kanada venäläisille naiskiekkoilijoille. Kanadalaisjoukkue löi erä erältä lisää vauhtia, ja pudotti venäläiset kyydistään.

Avauserä oli ottelussa vielä suhteellisen tasainen, ja erätauolle siirryttiin Jennifer Wakefieldin maalilla 1–0-kanadalaisjohdossa.

Toisessa erässä paine pysyi sitkeämmin venäläisten maalilla, ja Marie-Philip Poulin tuuletteli erän alussa 2–0-osumaa.

Ottelu ratkesi lopulta kolmannen erän alkuun, kun Kanada iski kahdesti runsaaseen puoleen minuuttiin. 4–0-lukemat olivat liikaa venäläisille, jotka vaihtoivat vielä maalivahtiakin. Tämä ei kuitenkaan voimasuhteita kääntänyt, vaan Kanada myllytti hyökkäyksiä toisen perään ja lopulta taululle kirjattiin 5–0-lukemat.

Tulos tiesi sitä, että Suomi saa olympialaisten pronssipelissä keskiviikkona vastaansa OAR:n eli venäläiset naiskiekkoilijat. Ottelu alkaa kello 9.40.

Naisleijonat voittivat jo kertaalleen OAR:n olympiaturnauksessa maalein 5–1 ja lähtee innolla pronssijahtiin.

– Pronssipelissä sitten näytetään. Olemme pelanneet monta peliä venäläisiä vastaan. Tiedämme mitä sieltä on tulossa ja mihin iskeä, USA-pelissä kovia kokenut Suomen Ronja Savolainen totesi STT:lle.