Kanadalaishyökkääjä Brandon DeFazio Lukkoon - "Joukkue on lähtökohtaisesti nyt valmis"

188-senttinen ja 90-kiloinen  laitahyökkääjä viimeisteli menneellä kaudella kiinalaisseuran riveissä pelaamissaan 55 ottelussa tehopisteet 10+5=15. Kuva: Anton Novoderezhkin / AOP

Rauman Lukko on kiinnittänyt hyökkäykseensä kanadalaisen Brandon DeFazion. Viime kaudella KHL-seura Kunlun Red Staria edustaneen 29-vuotiaan DeFazion sopimus Lukkoon on 1+1 -vuotinen.

- Olemme analysoineet tarkoin, minkälaisia pelaajia meillä jo on ja minkälaisia pelaajia me tarvitsemme. Sen pohjalta valmennus, scout ja minä näemme joukkueen tarvitsevan juuri DeFazion kaltaista pelaajaa. Hän on hyökkäysalueella vahva, suoraviivainen ja hyvällä tavalla hieman ilkeä, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo.

- DeFazio on parhaimmillaan hyökkäysalueen hyökkäyspelissä. Voimapelaaja, joka on vahva kulmissa ja maalinedustalla, ja osaa pistää myös kiekkoa maaliin. Uskon, että hänen kaltaisensa vahva jässikkä tuo isoa hyötyä myös meidän ylivoimapeliimme.

Ennen siirtymistään Kunluniin, DeFazio pelasi kuusi edellistä kautta AHL:ssa. 435 AHL-otteluun hän teki 104 maalia ja antoi 104 maaliin johtanutta syöttöä. NHL-otteluita DeFazion tilille on kertynyt Vancouver Canucksin paidassa kaksi kaudella 2014-15.

Sahlstedt painottaa, että DeFazion hankinnalla raumalaisseura ei paikkaa hyökkäyspään loukkaantumisia. Lukon hyökkäyksestä Jere Friberg ja Ville Petman ovat sivussa alkuperäisen arvion mukaan vielä noin kolme viikkoa. Lisäksi Ville Vahalahti ja Lauri Tukonen eivät ole tällä hetkellä pelikuntoisia. Puolustuksesta on sivussa Simo-Pekka Riikola.

- Tällä nyt tehdyllä hankinnalla ei ole mitään tekemistä näiden loukkaantumisten kanssa. Kyseessä on joukkueen rakentamiseen tehdyn strategian mukainen hankinta. Olemme hakeneet tämän tyyppistä kaveria ja olemme tyytyväisiä, että löysimme nyt hakemamme, Sahlstedt sanoo.

DeFazion saapumisen jälkeen Lukon joukkue on urheilujohtajan mukaan lähtökohtaisesti valmis.

- Me tiedämme suurin pirtein milloin Friberg, Petman ja Riikola palaavat kokoonpanoon. Tukosen ja Vahalahden mahdollisista paluista emme vielä tiedä sen tarkemmin, joten heidän osaltaan tilannetta katsotaan rauhassa. Jos kaikki menee suunnitellusti, eikä mitään suurempia yllätyksiä tapahdu, niin me lähdemme tällä joukkueella Liiga-kauteen.

Liiga-kausi alkaa Lukon osalta kotona Kivikylän Areenalla. Perjantaina 14.9. klo 18.30 pelattavaan otteluun saapuu vieraaksi Ässät. Ennen kauden alkua Lukko ja Ässät kohtaavat vielä lauantaina 1.9. Porissa järjestettävässä Hegemonia-ottelussa.