Kanadan-kaataja Arttu Ilomäki näkee parantamisen varaa –  "Pitää luoda enemmän paikkoja"

Lukon Arttu Ilomäki on Leijonien ykkössentteri. Kuva: Emil Hansson / AOP

Arttu Ilomäki otti paikkansa jääkiekon MM-avauksessa Suomen maajoukkueen ykkösketjun keskushyökkääjänä vakuuttavalla näytöllä.

Hän iski Kanadaa vastaan maalin ja syötti toisen, mutta vaatii Slovakia-ottelun kynnyksellä itseltään ja ketjukavereiltaan enemmän.

– Pitää luoda enemmän paikkoja, joista tehdä maaleja. Pitää roikkua kiekossa maalin edessä. Vellu (Veli-Pekka Savinainen) on aika hyvä siinä, Ilomäki evästi.

Hän oli kaksi maalia tehneen Kaapo Kakon kanssa Suomen joukkueen puhutuin pelaaja Kanada-ottelun jälkeen.

– En minä Kakolle mustasukkainen ole. Huikea pelimies siitä tulee, Ilomäki virnisti.

Päävalmentaja Jukka Jalosella ei Kanadan-kaadon jälkeen ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa pelaajilleen myönteistä palautetta.

– Hyvää palautetta tuli, mutta kun nukkumaan mentiin, seuraava matsi oli jo mielessä. Fokus on tässä illassa, Ilomäki kertoi.

Illan vastustaja Slovakia pelaa poikkeuksellisesti kuudella kenttäpelaajalla, sillä turnauksen isäntämaalla on faniensa hurmoksellinen tuki takanaan.

– Varmasti Slovakia tulee kotiyleisön edessä kovaa. Meidän pitää olla valmiina, jalat liikkeellä, Ilomäki vaati.

"Pelaajakin elää tunteella"

Leijonien kapteeni Marko Anttila näytti avausottelun alussa joukkueelleen mallia niittaamalla kanadalaispelaajan minuutin sisällä kaksi kertaa jämäkästi laitaan.

– Pelin alussa hakee aina fyysisyyttä. Nyt sattui muutaman kerran osumaan, ja se toi itsellekin virtaa. Yritän aina taklata, kun paikka on, Anttila kertoi.

Kippari ei usko, että Leijonien peli menisi avausvoiton jälkeen leijumiseksi.

– Ollaan vieläkin näissä piireissä niin kokematon joukkue, että virtaa varmaan riittää ja kaikki ovat valmiina. Pystyimme Kanadaa vastaan kontrolloimaan fiiliksiä, mutta tietysti, kun halli on täynnä ja kauhea meteli, pelaajakin elää tunteella.
Suomen ja Slovakian ottelu on Kosicessa päivän viimeinen eli kolmas. Jää on koetuksella.

– Hallin jää ei maailman kevyin ole. Kun ulkona on eilistä lämpöisempää, väkeä on tulossa paljon ja on päivän kolmas peli, jää on varmaan heikompi, Anttila arveli.