Kangasmäki soimasi itseään virheestään

Aki Kangasmäki puuskutti HPK-pelin jälkeen tyytyväisenä Rinkelinmäen pukukoppikäytävällä. Lukko kaatoi HPK:n 5-2 ja varmisti paikan pudotuspeleissä.

Kangasmäki kantoi isoa vastuuta joukkueen kakkossentterinä, joka pääsi keskushyökkääjän tontille myös ylivoimalla. Kangasmäki alusti ylivoimalla myös yhden maalin, mutta hänen iltansa alkoi murheellisissa merkeissä.

HPK iski avausmaalin, kun Kangasmäki menetti kiekon keskialueella. Teemu Rautiainen kuittaasi virheestä kiekon Petri Vehasen selän taakse.

- Tosi lapsellinen virhe. Ei tässä vaiheessa kautta voi tehdä tuollaista. Ylirohkeaa pelaamista näillä taidoilla, Kangasmäki ruoski itseään.

- Varmaan kaikki näkivät, miten paljon harmitti, kun iskin mailan paskaksi tolppaan. Mutta vielä sen jälkeenkin sain luottoa.

Jääaika vain lisääntyi, kun senttereistä Juhani Jasu putosi rivistä polvivamman takia. Jasu taklasi toisessa erässä HPK-pakki Juho Mielosta, ja eurajokelaisen polvi vääntyi.

Avauserän virheestä huolimatta Kangasmäki pelasi hyvän pelin. Hän taisteli, meni maalihässäköihin tunteella ja otti iskuja joukkueen puolesta. Samalla asenteella oli jalkeilla koko joukkue.

Lukko pelasi pitkästä aikaa taistelevaa ja hyväasenteista kiekkoa.

- Luistelimme pirun hyvin, ja olimme kiekon kanssa vaarallisia. Peli oli ihan hyvä, Kangasmäki tiivisti.