”Kannatus tuo kylmiä väreitä”

Lukko lähti maaottelutauolle hyvissä fiiliksissä. Raumalaisjoukkue nousi perjantaina ja lauantaina tappiolta voittoon, ensin Porissa ja sitten Jokereita vastaan Raumalla.

Otteluissa oli hieno tunnelma. Äijänsuolla lauantaina laulut raikuivat vielä kymmeniä minuutteja pelin päättymisen jälkeen.

– Hyvin kuului pukuhuoneeseen. Kävin katsomassa, mitä siellä tapahtuu, kertoo Lukon hyökkääjä

Janne Keränen

.

Sellaista tapahtui, että Lukon ja Jokerien kannattajaryhmät lauloivat kilpaa. Samaa on nähty ja kuultu ennenkin, varsinkin Lukko-Ässät -peleissä, muttei koskaan yhtä pitkään.

– Tunnelma lauantain ottelussa oli kauden paras, kun molempien joukkueiden fanit huusivat. Tuollainen kannatus nostaa kylmiä väreitä. Ei tarvitse herätellä tsemppiä vaihtopenkillä niin kuin jossakin tiistaimatsissa Espoossa, kun hallissa ollaan kuin kirkossa, vertaa Keränen.

Raumalla oli takavuosina parhaimmillaan etelämaalainen tunnelma, kun kotiyleisö suurissa seisomakatsomoissa innostui. Mutta niin ei käynyt joka pelissä, eikä juuri koskaan Lukon jäädessä tappiolle.

– Raumam Bojissa hienoa on se, että he jaksavat tukea meitä joka ottelussa. Se luo uskoa pelaajiinkin, sanoo Keränen.

Viime viikon tiistain ottelussa Tapparaa vastaan harmitus oli jo ottaa niskalenkin kannattajaporukastakin. Mutta niin vain lopussa laulut alkoivat taas kuulua.

Missä muissa halleissa on hyvä tunnelma?

– HIFK:n kannattajat ovat perinteisesti pitämään hyvää meteliä. Myös Jokerien fanit huutavat aina. Porissa Ässiä kannattaa äänekkäästi koko seisomakatsomo ainakin silloin, kun Lukko tulee vieraaksi.

Tällä viikolla SM-liigaa ei pelata. Lukko harjoittelee alkuviikon ja lataa akkuja kolme päivää. Leijonilla on Karjala-turnaukset matsit keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina. Aikooko Lukon hyökkääjä ottelut katsoa?

– Karjala-turnauksen takia en asetu telkkarin ääreeen. Mutta jos satun olemaan kotona, eikä ole muuta tekemistä, niin voin katsoakin. Mutta mieluummin katson hyvän fudismatsin, paljastaa Keränen.

Hänen suosikkijoukkueensa on Barcelona ja suosikkipelaajansa Xavi - joksi hän muuten pukeutui Lukon Halloween-bileissä viime lauantaina.

Barcelonan kotiottelun tunnelmaa Keränen ei vielä ole paikan päälle päässyt kokemaan.

– Camp Noulla olisi joskus kiva käydä. Yhden Espanjan liigan pelin olen Malagassa nähnyt. Hirveä meteli oli jo alkulämmön aikana, muistelee Keränen.

Seuraava kotipeli Lukko-Pelicans pe 16.11. klo 18.30 Kivikylän Areenassa.