Kansasin lämmöstä napsahti Henna Blomroosille MM-hopeaa

Raumalainen sijoittui kakkoseksi frisbeegolfin MM-kilpailujen naisten henkilökohtaisessa kisassa.

Rauman Henna Blomroos hallitsi hermonsa ja selvitti päätöspäivän puttiongelmat niin hyvin, että hän on nyt MM-hopeamitalisti.

Frisbeegolfin avoimien luokkien arvomitalien tämänvuotiset omistajat ratkotaan Yhdysvaltojen Kansasissa Emporian kaupungissa, ja naisten kilpailu päättyi Suomen aikaa lauantai-iltana virolaisen Kristin Tattarin voittoon. Hän oli lopulta selvä ykkönen, sillä MM-titteli irtosi tuloksella –38.

Hän kukisti Blomroosin kahdeksan heiton marginaalilla, mikä tiesi MM-kisojen suurinta voittoeroa sitten vuoden 2009.

Blomroosin tulos –30 tiesi sitä, että hän nappasi hopeamitalin viiden heiton erolla Yhdysvaltojen Holyn Handleyyn, joka oli viimeistä edellisillä väylillä vaikeuksissa, mutta pystyi päätöväylällä kukistamaan maannaisensa Missy Gannonin.

Muista suomalaispelaajista Eveliina Salonen sijoittui kilpailussa viidenneksi ja Heidi Laine 15:nneksi.

Perjantain kierros nosti virolaisen yksin kärkeen

Henna Blomroos aloitti viisipäiväisen MM-urakkansa vahvasti ja pelasi ensimmäisellä kierroksella tuloksen –8. Keskiviikon toinen kierros lähti sujumaan hyvin, mutta viimeiset kuusi väylää olivat jo taistelua.

Torstaina hän nousi kolmannella kierroksella kilpailun kärkeen yhdessä Tattarin kanssa, mutta virolainen pystyi perjantain neljännellä kierroksella puristamaan viiden heiton eron raumalaiseen ja tarraamaan lujasti MM-kultaan.

Lauantaina Blomroosin vaikeat hetket osuivat väylille 9 ja 10, mutta niiden jälkeen hän kokosi itsensä ja pystyi pitämään yhdysvaltalaisheittäjät takanaan.

Tattar nappasi lopulta uransa ensimmäisen suurvoiton, sillä hän sijoittui viime vuoden MM-kisoissa viidenneksi.

Blomroos puolestaan oli urallaan kilpaillut kerran aiemmin MM-kisoissa eli vuonna 2019, jolloin hän sijoittui neljänneksi. Tuolloin Eveliina Salonen nappasi MM-hopeaa.

Euroopan mestaruuden Blomroos on voittanut urallaan kahdesti eli vuosina 2018 ja 2021. Lisäksi hän on viisinkertainen Suomen mestari, ja tältä vuodelta SM-kisoista irtosi hopeaa Eveliina Salosen jälkeen.

Tämän vuoden MM-kisoissa Blomroos osallistuu yksilökisan lisäksi myös sekaparikilpailuun yhdysvaltalaisen Luke Humphriesin kanssa.

Selkävaivat ovat haitaneet kautta

Kuluvalla kaudella Blomroos on kärsinyt selkävaivoista ja tekniikkaongelmista.

Kesäkuussa hän joutui jättämään selkäkivun takia väliin toisen kahdesta suunnitellusta kilpailusta Yhdysvalloissa. Major-tason Yhdysvaltain naisten mestaruuskilpailuun hän pystyi osallistumaan ja oli siinä seitsemäs.

Heinäkuun lopulla Nokialla kilpailtu European Open oli jo selvä askel eteenpäin, sillä Blomroos nappasi major-tason arvoturnauksesta kolmannen sijan.

Turnausviikon aiheuttama rasitus vei kuitenkin selän jälleen huonoon kuntoon, joten Blomroos oli varovainen loppukauden tavoitteidensa asettelussa.

– Sen takia en halua asettaa tulostavoitteita enää täksi kaudeksi, vaan haluan keskittyä siihen, että pystyisin pelaamaan kisoja, hän sanoi tuolloin Länsi-Suomen haastattelussa.

– Selän takia ei voi niin paljon tuloksen päälle pedata, mutta toivon, että saisin MM-kisoihin parhaan iskun päälle ja pelini kaikki osa-alueet toimimaan samaan aikaan. Olisi hieno nähdä, mihin se riittää.