Kapteeni kuskin paikalla

Kun Otto Honkaheimo iski siniviivalta ranteella voittomaalin ensimmäisessä villi kortti -kierroksen ottelussa Kärppiä vastaan, heitin Twitteriin maininnan Oton "kaaliperhosesta". Pelin jälkeen Honkaheimo näpytteli vastauksen ja kyseli, että olimmeko samassa pelissä.


– Ohjus. Piste, kuului Honkaheimon oma analyysi laukauksestaan.
 

Honkaheimo oli tavoilleen uskollisesti liikkeellä kieli poskessa, huumorimielellä. Mutta jos vähänkään miestä tunnen, hän oli puoliksi tosissaan.
 

Kukaan ei ole vahvempi kuin jääkiekkoilija, joka on juuri tehnyt voittomaalin pudotuspelissä. Eikä nyt puhuta ihan mistä tahansa pelaajasta.

Tuskin kukaan raumalainen kiekkoilija on saanut yhtä paljon verbaalista savea niskaansa Lukossa pelatessaan kuin Otto Honkaheimo.
 

Kun räntäsade hatuttaa, vuokrarästit painavat ja muija nalkuttaa, raumalainen ostaa lipun Lukon peliin ja haukkuu Honkaheimon. Tai sitten lähtee viesti lehden tekstaripalstalle.
 

Kritiikkiä on tullut uran varrella mediassakin, eikä vähiten meikäläiseltä. Ottoa on tullut kuritettua jutuissa välillä aika huolellakin. Lähinnä siitä, että hän yrittää kiekon kanssa omille taidoilleen mahdottomia temppuja. 
 

Siinä tavassa, miten Lukon kapteeni tähän kaikkeen suhtautuu, on jotain harvinaisen vahvaa.

Honkaheimo on se pelaaja, jolta kysellään ensimmäisenä syytä, kun Lukon peli ei kulke. Miten monta kertaa itsekin olen ottanut jututettavaksi Honkaheimon juuri silloin, kun peli on sekaisin ja tappioputki painaa?


Ja aina Honkaheimo on tullut kopista, vastannut asiallisesti ja valanut uskoa joukkueeseen, vaikka kehon kielestä on ollut aistittavissa, että miestä korpeaa kuin tammenterhoa metsästävää esioravaa Ice Age -elokuvassa.


Honkaheimo saattaa heittää pisteliäästi takaisin, mutta kommenteissa ei ole ilkeyttä, vaan ylpeyttä omaa joukkuetta kohtaan.


Viimeksi niin tapahtui Helsingissä, kun Lukko oli ollut Jokereita vastaan täysin jaloissa ja hävisi.


– Täältä tullaan vielä, Honkaheimo heitti haastattelun lopuksi.


Ja lupaus piti.

Vaikka edellisenä iltana on tullut rumasti turpaan, lehdistö piiskannut ja kääntötakkifanit naljailleet päin naamaa, Honkaheimo on täysillä painamassa aamulla treeneissä ja valmistautumassa ruoto suorana seuraavaan peliin.


Kun joukkue on kahden miehen alivoimalla, Honkaheimo on ensimmäinen pelaaja, jonka valmentaja heittää jäälle syömään kiekkoja. Väitän, että Otto on yksi Suomen parhaita pakkeja kolmella viittä vastaan.


Pudotuspeleissä vain yksi joukkue menee jatkoon, mutta voittajia voi olla monenlaisia. Jokainen pelaaja, joka jättää kaiken puseron sisältä jäälle, on voittaja omalla tavallaan. 


Aika todennäkäistä, että Jokerit pesee Lukon ja etenee välieriin. Mutta siitä voi olla varma, että tässä taistelussa kapteeni jättää laivan viimeisenä.