Kapteeni-Niskala: Tässä mennään alkumetreillä vasta

Justin Danforth pelasi pirteästi läpi turnauksen. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lukon kapteeni Janne Niskala avasi Kiekkoareenalle Pitsiturnauksen aikana tunnelmiaan, kun harjoituspelikausi on saatu vihdoin käyntiin. Hän muistuttaa, että Pitsiturnauksesta saa joitakin asioita mukaan, mutta paljon on sellaista, mikä ei ole vielä lainkaan valmista.

- Vaatii vielä paljon aikaa. Olemme tämän joukkueen kanssa vielä alkumetreillä. Samalla me tutustutaan toisiimme kun pelataan.

- Turnauksen ajankohta on vielä tietyllä tavalla huono, kun tämä tulee niin syliin. Harjoitukset ovat harjoituksia, pelit ovat paras paikka kokeilla.

Yksi selvä aihio joukkueen pelistä oli nähtävissä. Pekka Virran suojatit luottavat toisellakin kaudellaan vahvaan kiekolliseen peliin, jossa puolustajilla on suuri rooli.

- Kiekolla pyritään jatkossakin pelaamaan niin, että pakki saa nostaa ja kääntyä jopa takaisin. Ettei nyt heitettäisi sitä kiekkoa vain päätyyn, Niskala sanoo.

Tärkeässä roolissa kiekollisessa pelissä tulevat olemaan tuoreet hankinnat Jakub Krejcik ja Mark Auk. Kapteenin mukaan molemmat olivat Pitsiturnauksessa oikein hyviä, samoin kuin laitahyökkääjä Justin Danforth.

- Hyvän vaikutelman pojat antoivat, vaikka ei heille voinut helppo paikka olla. Vasta muutamat harjoitukset alla, Niskala kehui.

Danforthin otteita hehkutti myös Arttu Ilomäki, joka sentteröi kanadalaista Lukon ykkösketjussa.

- Laatupelaaja, ei sellaiset tehot ole hänen urallaan sattumalta tulleet. Kaikki näkivät sen, että hemmetin nopea on luistimilla.

Itse Ilomäki pohti, että miltä hänen luistelunsa näytti katsomoon. Hän ainakin itse koki kentällä olleensa valmis vaihtoon jo kahdenkymmenen sekunnin kohdalla, mutta avauspelissä kirmasi kerran jopa läpiajoon.

- Kärkyin itse melkein hyökkäyssinisellä, kun kaveri pakki oli vielä toisella. Silti hän sai minut melkein kiinni, Ilomäki veisteli.