Karalahdelle neljän pelin panna Poukkula-pommista

Jokeri-puolustaja Jere Karalahti sai jääkiekkoliigan kurinpitäjältä neljän ottelun pelikiellon. Se tuli lauantaina Jyväskylässä pelatusta ottelusta, jossa Karalahti taklasi toisessa erässä JYPin Markus Poukkulaa.


Ottelussa Karalahtea ei rangaistu, mutta otteluvalvoja raportoi taklauksesta päävideotuomarille, ja asia eteni kurinpitokäsittelyyn.


Karalahti taklasi Poukkulaa keskialueella juuri kun tämä oli jättänyt kiekon pois. Kurinpitäjän mukaan Poukkula on taklaushetkellä vielä taklattavissa oleva kiekollinen pelaaja, mutta kontaktissa Karalahden käsivarsi osuu Poukkulaa päähän ja taklauksen voima kohdistuu Poukkulaa päähän ja ylävartaloon. Poukkula loukkaantui tilanteessa, eikä enää pelannut ottelussa.


– Koska Poukkula loukkaantuu taklauksesta, tulee tilanteesta määrätä ottelurangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta, kurinpitäjä Sampo Liusjärvi arvioi.


Pelikieltonsa Karalahti kärsii Jokerien seuraavissa otteluissa HPK:ta, Lukkoa, Tapparaa ja Ilvestä vastaan. Jokerit kohtaa Lukon torstaina Helsingissä.