Karoliina Rantamäki johtaa Stadin Gimmat vieraaksi Lukon naisten kotiavaukseen

Karoliina Rantamäki hyökkää tällä kaudella HIFK:n paidassa. Kuva: Juha Sinisalo

Lukon jääkiekkonaiset esiintyvät viikonvaihteessa ensi kertaa kotikaukalossaan. Lauantaina vastustajaksi asettuu värikäs liigatulokas HIFK, ja sunnuntaina on Ilveksen vuoro haastaa raumalaiset.

HIFK vahvisti kauden kynnyksellä rivejään todellisella suomalaisen naiskiekon legendalla, kun 41-vuotias Karoliina Rantamäki liittyi ryhmään.

Rantamäki sai kunnian olla ensimmäinen suomalainen naisjääkiekkoammattilainen, sillä hän pelasi 12 kautta Venäjällä. Parhaimmillaan Rantamäki tykitti 47 ottelussa tehopisteet 71+59=130.

Stadin Gimmoiksi itseään kutsuvalla HIFK:lla on joukkueessaan myös neljä ulkomaalaispelaajaa eli amerikkalaishyökkääjä Caroline Shaunessy, ranskalaiset puolustaja Athena Locatelli ja hyökkääjä Emmanuelle Passard sekä tshekkihyökkääjä Veronika Lorencova.

Naisten liigakausi käynnistyi viime viikonvaihteessa Kuopion-turnauksella. Lukko hävisi molemmat kamppailunsa tekemättä maaliakaan: HPK oli parempi 0–4 ja TPS 0–3.

HIFK:n saldo oli voitto Sportista ja tappio KalPalle.

–  Ehkä on liian aikaista vielä naulita mitään ehdottomia tavoiteita. Menemme peli kerrallan ja pienin askelin eteenpäin. Kun joka vaihdossa tekee parhaansa, niin sieltä ne tulokset myös pitkän päälle tulevat, Lukon kapteeni Maija Koski kommentoi seuran verkkosivuilla.