Uskomaton peli - Lukko haki pisteen liigakärjeltä

Joonas Donskoi (oik) teki kaksi maalia Lukon verkkoon.​
Joonas Donskoi (oik) teki kaksi maalia Lukon verkkoon.​

Kovasti kamppaillut Lukko joutui tyytymään yhteen pisteeseen, kun Kärpät onnistui jatkoajalla tekemään ylivoimalla voittomaalin. Sen laukoi Arto Laatikainen.

Oulun Raksilassa nähtiin seitsemän maalin kolmas erä. Varsinainen peliaika päättyi 5-5.

Jännittävässä kiekkodraamassa Joonas Donskoi teki illan toisen maalinsa ja vei Kärpät 5-4-johtoon, kun reilut kaksi minuuttia oli jäljellä. Lukko ei vaan suostunut taipumaan. Ylivoimalla Teemu Nurmi tasoitti pelin 5-5:een Lukon pelatessa jo ilman maalivahtia.

Raumalaisten edellisen tasoitusmaalin, 4-4, oli tehnyt Jerry Ahtola. Hänelle maali oli toinen ottelussa.

Esa Pirnes vei Kärpät 4-3-johtoon. Vain vähän aiemmin oli hyväksytty kiistanalainen tasoitusmaali. Kärpät sai runnottua kiekon - ja lukkovahti Ryan Zapolskin - Lukon maaliin. Tilannetta tarkasteltiin todella pitkään videolta ennen kuin tuomio tuli: kyllä lasketaan. 3-3-maali merkittiin Simon Suorannalle.

Kolmannen erän alussa Lukko iski kaksi pussia peräkkäin. Ahtola tasoitti 2-2:een ja Eetu Koski vei raumalaisjoukkueen ensi kertaa johtoon, 2-3. Osuma oli Koskelle ensimmäinen liigassa.

Kolmannen takaiskun jälkeen Kärppien valmennus kutsui maalivahti Tomi Karhusen vaihtoon. Tilalle tuli raumalaisveskari Iiro Tarkki.

Joonas Donskoi oli vienyt Kärpät toisessa erässä uudelleen johtoon. 

Avauserässä Janne Niskala toi Lukon tasoihin 1-1-maalillaan. Kärpät oli mennyt 1-0-johtoon Adam Masuhrin ylivoimamaalilla.

Lukko pisti liigajohtajalle hyvin kampoihin, kun ottaa huomioon, ettei joukkueessa ole juuri varsinaisia senttereitä.