Kärpät kampesi pitkän piinaputkensa Lukkoa vastaan poikki – todella erikoinen osuma ratkaisi

Kärppien paras pistemies Ville Leskinen on tehnyt tällä kaudella seitsemän maalia, mutta helpoimman niistä hän sai varmasti tililleen keskiviikkona.

Oulun Kärpät kävi keskiviikkona Raumalla katkaisemassa pitkän piinaputkensa Lukkoa vastaan. Vierasjoukkue voitti ottelun lukemin 1–2 (1–0, 0–1, 0–1).

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen ei turhaan varoitellut, että Raumalle saapuu laadukas ja kiukkuinen joukkue.

Alavireisesti loka-marraskuussa pelannut Kärpät käänsi kurssiaan ja nappasi Äijänsuolla ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa lähes kuukauteen.

Kärppien paras pistemies Ville Leskinen on tehnyt tällä kaudella seitsemän maalia, mutta helpoimman niistä hän sai varmasti tililleen keskiviikkona. Hyökkääjän ei tarvinnut tehdä mitään – tai oikeastaan hän ei edes ehtinyt tehdä mitään – kun hän "teki" ottelun voittomaalin kolmannen erän alussa.

Vähintään syöttöpiste olisi kuulunut Antti Saarelalle. Lukon hyökkääjä yritti syöttää vaarattomassa tilanteessa oman maalin edestä kiekkoa, mutta kuinka ollakkaan se kimposi paikalla päivystäneen Leskisen varusteista ohi Artjom Zagidulinin.

Muuten erinomaisesti pelannut venäläisvahti ei sitten oikein kiekkoa suostunutkaan päästämään ohitsensa. Tasaisessa väännössä ja käännössä näki heti alusta asti, että maalit tulevat olemaan jälleen kerran kortilla.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä niitä tekivät puolustajat. Tarmo Reunanen laukoi kauden neljännellä osumallaan Lukon johtoon avauserän lopulla, ja Topi Niemelä tasasi tilit toisessa erässä.

Jos Lukko olisi voittanut Kärpät, se olisi virittänyt pohjoisen jättiä vastaan pidemmän voittoputken kuin yksikään toinen joukkue 2000-luvulla. Nyt keskinäisten pelien voittoputki jäi kuuteen.

Edellinen Kärppien voitto Äijänsuolta oli kolme vuotta sitten.

– Pelattiin tosi hyvä peli. Sekin jo kertoo sen, että pystyimme voittamaan kärkijoukkueen täällä niiden kotiluolassa. Alussa saimme luotua paljon painetta Lukon päätyyn, mutta lopussa jouduimme puolustamaan, ja silloin olimme sitkeitä, Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa tiivisti.

Tasainen on tämän vuoden SM-liiga, sillä keskiviikon jälkeen sarjakärki Lukon (24 ottelua, 45 pistettä) ja sarjakutonen Kärppien (23 ottelua, 38 pistettä) ero on vain seitsemän pistettä.