Kärpät karkaa muilta

Kärpät jyrää väkevästi jääkiekkoliigan kärjessä. Oululaisjoukkue kukisti liiganousija Sportin 5–1 ja kasvatti sarjajohtonsa jo kymmeneen pisteeseen.

Kärpät joutui odottamaan avausmaalia yli ottelun puolenvälin, kunnes hyökkääjälupaus Saku Mäenalanen teki ylivoimalla 1–0. Hän teki myös loppusekunneilla 5–1.

Joonas Donskoi teki Kärpistä 1+2 pistettä. Kärpät on voittanut joulutauon jälkeisistä 13 liigaottelustaan 11. Se voitti kauden kaikki kuusi kohtaamista Sportia vastaan.

Toinen päätuomari Jari Levonen ylsi kolmantena päätuomarina 700 liigapeliin. Ottelua seurasi Oulun Raksilassa myös pääministeri Alexander Stubb.

Viime kauden Suomen mestarin Kärppien liigajohto voi venyä vielä kymmentä pistettä suuremmaksi. Toisena oleva JYP on pelannut kaksi ottelua enemmän.

Saku Mäenalanen teki Kärpille kaksi maalia. (Kuva: Heikki Saukkomaa)​
Saku Mäenalanen teki Kärpille kaksi maalia. (Kuva: Heikki Saukkomaa)​

Myös toinen viime kevään loppuottelija Tappara on vireessä. Se otti neljännen voittonsa viidessä viime ottelussa kukistamalla HIFK:n 2–0.

Tampereella Tapparan puolustaja Teemu Aalto sai täyteen 700 liigaottelua. Hän juhlisti peliä tekemällä toisessa erässä ylivoimalla 1–0.

Tappara-vahti Juha Metsola tarvitsi nollapeliin 30 torjuntaa.

Chiodo tilkitsi KalPan maalin

JYP ja KalPa kohtasivat kuudennen kerran ja kolmannen kerran viikon sisään. Joukkueet olivat ottaneet aiemmissa kohtaamisissaan pelkkiä kotivoittoja, mutta perjantaina vierailija KalPa rikkoi taian viemällä sarjapisteet maalein 2–1.

Haluttoman oloisesti pelanneen JYPin maalilla aloittaneella Sami Rajaniemellä ei ollut paras iltansa. Viime aikoina luotettavasti torjunut Rajaniemi päästi toisessa erässä Kasperi Kapasen ampuman kiekon maaliin helponlaisesti. 0–2-tilanteessa JYP-vahdiksi vaihdettiin Tuomas Tarkki.

KalPan uusi kanadalaisvahti Andy Chiodo oli saanut peliluvan ja torjui avausottelussaan 29 kertaa. Voitollaan KalPa nousi ohi HIFK:n kolmanneksi, JYPistä pisteen päähän.

Pelicans kukisti Liigassa viimeisenä olevan TPS:n 2–1. Ratkaisumaalin ampui kolmannessa erässä veteraanipuolustaja Jan Latvala. Tappio oli TPS:lle 11:s peräkkäin.

Liiga jatkuu lauantaina otteluilla TPS–Blues, HIFK–HPK, Ilves–SaiPa, Lukko–Tappara, Sport–JYP ja Ässät–Pelicans.