Kärpät latoi yhdeksän maalia Lukon verkkoon, valmentaja Toivonen antoi täyslaidallisen naurettavista jäähyistä: ”En ymmärrä, miten naisten pääsarjassa voi näin linjattomasti ja huonosti viheltää”

Lukon valmentaja Marko Toivonen huokaisi puhelimessa syvään ennen kuin aloitti pitkän saarnan lauantain naisten jääkiekkoliigan ottelusta. Lukko hävisi Raksilassa Kärpille lukemin 9–3.

Lukon valmentaja Marko Toivonen huokaisi puhelimessa syvään ennen kuin aloitti pitkän saarnan lauantain naisten jääkiekkoliigan ottelusta. Lukko hävisi Raksilassa Kärpille lukemin 9–3 (3–2, 4–1, 2–0).

– En halua ottaa Kärpiltä mitään pois. He tekivät yhdeksän maalia ja taululla on tylyt lukemat, mutta fakta on, että peli kuoli tuomareihin eivätkä lukemat kerro tällä kertaa totuutta, Toivonen puhalteli.

Lukko ehti johtaa ottelua avauserässä 0–2 Maija Kosken ja Nea Kaukolan maaleilla. Sen jälkeen alkoi Toivosen mukaan tuomarien show.

Hän lähetti sanojensa tueksi videomateriaalia, joka kieltämättä kertoi surkuhupaisista vihellyksistä vailla kontaktia.

– En ymmärrä, miten naisten pääsarjassa voi näin linjattomasti ja huonosti viheltää. Tämä kyseinen tuomari on tällä seudulla vielä tuomarikouluttaja. Ihmettelen henkilökohtaisesti ja niin ihmetteli varmaan moni muukin katsomossa ja telkkarin ääressä, Toivonen avautui.

Lukolle vihellettiin ottelussa 34 minuuttia jäähyjä, kaikki ensimmäisessä ja toisessa erässä. Peli oli kahden erän jälkeen 7–3, ja Kärpät tehnyt neljä maalia ylivoimalla. Neea Pelkosen kavennus ei nostanut enää raumalaisia pelaamaan pisteistä.

Johanna Niemi ja Katriina Saarenmaa torjuivat peli puoliksi ja kirjauttivat yhteensä 30 torjuntaa, kun Kärppien Kati Asikaisella niitä oli 11.

– Olisi ollut kiva nähdä, miten peli olisi mennyt ennen kuin tuomarit ottivat ison roolin. Harmittaa vietävästi pelaajien puolesta.

Ottelun päätuomari oli Johanna Tauriainen.

– Hän on ollut meidän peleissämme ennenkin, mutta ei ole koskaan ollut näin huono. Ei ollut otteluvalvojaakaan, jonka kanssa keskustella ja joka antaisi rakentavaa palautetta.

Lukko lähti pohjoiseen jo perjantaina. Sunnuntaina joukkue vierailee vielä Rovaniemellä.

– Se on ollut hieno homma huomata joukkueesta, että nyt taistellaan voitosta ihan uskottavasti. Nyt on otettava vielä yksi askel eteenpäin ja ruvettava voittamaan näitä pelejä, Toivonen sanoi.