Kärpät siirsi ratkaisun sunnuntaille

Kärpät onnistui ottamaan veitsi kurkulla tarvittavan voiton ja siirsi ottelusarjan ratkaisun sunnuntaille Ouluun. Lukko johti ottelua kahdesti, mutta Kärpät onnistui tulemaan tasoihin. Kolmannessa erässä Kärpät siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ja piti johtoasemansa loppuun asti. Peli päättyi lopulta lukemiin 2-4 Kärppien tehdessä viimeiseen tyhjään maaliin.

- Jos edellinen peli Oulussa oli erikoinen peli, niin tämä oli jo oikea playoff-peli. Ehkä pikkuisen johtoasemassa passivoiduttiin pitkässä juoksussa, sanaili Risto Dufva taiston tauottua.

Kärpät tuli otteluun hurjalla liikkeellä ja hallitsi peliä avauserän. Siitä huolimatta Lukko onnistui erän aikana maalinteossa kahdesti. 

Avausmaalissa Harri Tikkanen nousi ylivoimalla hienosti viivasta haistelemaan irtokiekkoa ja tökkäsi lopulta mustan verkkoon. Oululaiset tulivat kuitenkin tasoihin Ivan Humlin tarkan ja kovan rannelaukauksen seurauksena.

Teemu Nurmi siirsi Lukon vielä uudestaan johtoon, kun Lukko pelasi alivoimaa. Azevedo karkasi laidasta ja sai syötettyä ahdisteltunakin Nurmelle, joka veivasi Kärppien maalilla pelanneen Johan Backlundin hienosti kahville.

Toisessa erässä ei nähty kuin yksi osuma, kun viime pelissä ulosajon kärsinyt Julius Junttila toi Kärpät uudelleen tasoihin ylivoimalla. Lukko sai pelistä enemmän kiinni toisessa erässä, mutta oli hieman epäonnekas, sillä kiekko kävi kahdesti tolpassa.

Päätöserässä nähtiin kauden parasta kiekkoa. Joka tilanne taisteltiin loppuun asti, eikä tuumaakaan annettu periksi. Vierailijat onnistuivat tekemään voittomaalin erän puolivälin jälkeen Juho Keräsen toimesta. Lukko yritti lopussa väkisin tasoitusmaalia, mutta viimeisetkin pyristelyt loppuivat, kun Toni Kähkönen sipaisi limpun tyhjään reppuun.

- Laadukas peli molemmilta. Ylihuomenna jatketaan Oulussa, sanoi Dufva vielä lopuksi.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1, eikä mitään ole vielä ratkaistu. Sunnuntaina pelataan Oulussa ja jos Lukko pelaa samanlaisella intensiteetillä kuin tänään, mahdollisuudet pelien jatkamiseen ovat hyvät.

Illan "väärät vaihdot"

Linjatuomarit olivat unohtaneet sääntökirjasta kokonaan kohdan väärä vaihto. Kärpillä vääriä vaihtoja oli ainakin kolme ja Lukollakin yksi päivänselvä. Kyllä tällaiset pitäisi puhaltaa pois vaikka pelataankin pudotuspelejä.

Illan yleisömäärä

3234 katsojaa on todellinen pettymys, katsoi sitä mistä vinkkelistä tahansa. Lukolla oli kuitenkin mahdollisuus katkaista ottelusarja edukseen, joten olisi kuvitellut raumalaisten vääntäytyvän isommin joukoin hallille.

Maalit:

1-0 Harri Tikkanen YV (Justin Azevedo, Josef Straka)

1-1 Ivan Huml (Toni Kähkönen)

2-1 Teemu Nurmi AV (Azevedo)

2-2 Julius Junttila YV (Ville Pokka, Joonas Komulainen)

2-3 Juho Keränen (John Norman)

2-4 Kähkönen TM (Huml)