Kärppälauma ja linjurit Lukon kiusana

Lukko nousi hienosti kolmannessa erässä vielä maalin päähän, mutta se ei riittänyt tällä kertaa. Kärppien tasoisen joukkueen päästäminen kolmen maalin karkumatkalle luo suuria vaikeuksia jos mielii taistella voitosta. Ottelun ratkaisi lopulta Juha-Pekka Haatajan läpiajosta tekemä 2-4 maali.

Lukko kaatui tänään puolustuspään virheisiin, joista Kärpät rankaisi kovalla kädellä. Vaarallisia menetyksiä omalla siniviivalla tuli useampia. Kun tähän lisätään vielä linjatuomarien tekemät virheet, on tulos nähtävissä suoraan tulostaululla.

- Kärpät rankaisi liian hyvällä prosentilla meidän virheistä. Ei oltaisi enää tarvittu Niittylän ja Smedbergin (linjatuomarit) virheitä. Ei paitsiomaaleja tarvitse hyväksyä. Kärpät oli tarpeeksi hyvä muutenkin, mainitsi Risto Dufva.

Kärppien ensimmäinen maali tehtiin Lukon pelatessa ylivoimaa. Frans Nielsen kämmäsi kiekon suoraan Toni Kähköselle, jonka tulinen laukaus painui verkon perukoille. Toisessa erässä Kärpät lisäsi johtoaan vielä kahdesti. Kärppien toista maalia edelsi jälleen Lukon karkea puolustusvirhe ja kolmannessa Lukon koko pakka oli sekaisin. Tosin Kärppien kolmatta maalia edelsi paitsio, josta Dufvakin mainitsi.

Päätöserässä Lukko sai kirivaihteen päälle. Nielsenin ja Harri Tikkasen maaleilla Lukko tuli hienosti maalin päähän, eikä tasoitusosumakaan ollut kaukana. Haataja kuitenkin hiljensi Äijänsuon. Myös Haatajan maali haisi paitsiolle kilometrin päähän. Tätä myös Lukon pelaajat protestoivat äänekkäästi. Turhaan, sillä maali oli jo hyväksytty, eikä mahdollisia paitsioita voida enää jälkeenpäin nauhalta tarkistaa ja niiden perusteella maaleja hylätä.

- Ihan hyvä peli-ilme meillä kuitenkin oli ja tämän ilmeen kanssa voi mennä nukkumaan. Tämä on silti lastenohjelma, joten ylivoimapeliä en voi kommentoida, manasi Dufva.

Lukko jatkaa pelejään jo ylihuomenna lauantaina, kun kettulauma matkaa viime lauantain tapaan Tampereelle Tapparan vieraaksi. Toivottavasti siellä nähdään samanlaista meininkiä, kuin viikko sitten.

Maalintekijät:

0-1 Toni Kähkönen AV

0-2 Julius Junttila YV (Ilkka Mikkola, Mikko Lehtonen)

0-3 Miikka Salomäki (Junttila)

1-3 Frans Nielsen (Mikkel Bödker, Ryan Caldwell)

2-3 Harri Tikkanen (Nielsen, Filip Riska)

2-4 Juha-Pekka Haataja (Ivan Huml, Atte Ohtamaa)