Saako Zapolski tai Helenius etsiä uuden seuran? – Karri Rämö Jokereihin

Karri Rämö on tuorein vahvistus Jokereiden jo entuudestaan kovalle maalivahtiosastolle. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jokerit on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen maalivahti Karri Rämön kanssa.

– Hienoa, että saimme Karrin mukaan. Hän on kokenut maalivahti, joka on pelannut NHL:ssä ja KHL:ssä. Hänellä oli kova halu ja nälkä tulla Jokereihin ja palata huipulle. Olemme tosi tyytyväisiä, että saimme hänen kaltaisensa suomalaisen huippuvahdin riveihimme, Jokerien GM Jari Kurri toteaa seuran tiedotteessa.

Rämö, 30, on pelannut NHL:ssä 159 ottelua edustaen Tampa Bay Lightningia ja Calgary Flamesia. AHL-otteluita Rämö on pelannut 81.

Rämön palkkaamisen jälkeen Jokereilla on nyt kolme nimekästä maalivahtia, sillä viime kauden maalivahdeista Ryan Zapolskilla ja Riku Heleniuksella on sopimus myös ensi kaudesta.

Kiekkoareena tavoitti GM Kurrin, joka kertoi, että maalivahtitilanne on vielä "vähän auki".'

– Keskustelemme tästä pelaajien kanssa ja pohdimme yhdessä, mitä tapahtuu ja mikä on järkevää. Vielä ei ole mitään päätetty, Kurri sanoo.

Jos Rämö nousee ykköseksi, Zapolski saattaa olla turhan kovapalkkainen mies kakkosmaalivahdiksi. Toisaalta Zapolski voi jatkaa ykkösenä ja Rämö olla kovatasoinen kakkonen. Siinä tapauksessa heikoimmat kortit jäisivät Heleniuksen kouraan.

Helmikuussa Rämö liittyi Pelicansin vahvuuteen ja pelasi kauden loppuun lahtelaisjoukkueen riveissä. Aiemmin kaudella Rämö harjoitteli NHL-seura Toronto Maple Leafsin kanssa ja myös pelasi kolme ottelua Leafsin farmijoukkueessa Toronto Marliesissa.

KHL on Rämölle entuudestaan hyvin tuttu liiga. Hän pelasi kaudet 2009-13 Avangard Omskissa. Keväällä 2012 Rämö johdatti Omskin Gagarin Cupin loppuotteluihin, mutta Dynamo Moskova vei seitsemän pelin sarjassa mestaruuden.

Leijonapaidassa Rämö saavutti alle 20-vuotiaiden MM-pronssia kaudella 2005-06. Miesten MM-kisoissa Rämö on edustanut Suomea 2008 (pronssia) sekä 2009 ja 2012.

Myös Zapolskilla on maajoukkuekokemusta, mutta se on Rämöön verratuna vähäisempää. Lukossa pelatessaan Zapolski oli USA:n maajoukkueen mukana ja torjui marraskuussa 2015 kolmessa ottelussa Deutschland Cupissa. Harjoitusmaaotteluista tuli kaksi voittoa ja yksi tappio. Zapolskin torjuntaprosentti turnauksessa oli 94.38 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.82.

Jokerit järjestää kevään ainoan pelaaja-asioihin liittyvän lehdistötilaisuutensa ensi maanantaina. Paikalla ovat Kurrin ja Rämön lisäksi pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen, päävalmentaja Jukka Jalonen sekä uusi, vielä julkaisematon pelaajavahvistus.

Kurrin mukaan joukkueen rakentaminen ei ole tänä keväänä edennyt erityisen vauhdikkaasti.

– Kyllä me olemme pikkaisen jälkijunassa. Nyt kun NHL:ään tulee uusi laajennujoukkue, Las Vegas, niin se vaikuttaa. Samoin tuleva draft-tilaisuus ja myös se, että KHL:ssä sopimuksia tehdään yleisesti ottaen aika myöhään.

Vaikka KHL alkaa sarjoista ensimmäisenä, osa merkittävistäkin sopimuksista tehdään verraten myöhään.

– Se ei johdu KHL:n alkamisajankohdasta, vaan ennemmin siitä, että muissa sarjoissa pelataan niin pitkään, Kurri sanoo.
 

Jatkaako Ryan Zapolski Jokereiden vahvuudessa myös Karri Rämön palkkaamisen jälkeen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Juttua muokattu 12.30: täydennetty maalivahtien asetelemaa GM Jari Kurrin kommenteilla.

Lisää aiheesta

Pelicansin veräjälle kivikova kevätvahvistus – Karri Rämö piirsi nimensä sopimuspaperiin

Rämö palaa Pohjois-Amerikasta Lahteen

Zapolski ylistää: "Raumalle tulo oli elämäni paras päätös"

Jokerit vahvisti Zapolskin sopimuksen

Toimittajat äänestivät liigakauden parhaita: Zapolski jäi Husson taakse

Ryan Zapolskille kauden kymmenes nollapeli - Katso videolta huippuhetket

Zapolski nousi nollapeleissä vierasvahtien kärkipaikalle

Zapolski vahvisti suuntaavansa KHL:ään

Zapolski koristelee Lukon nollapeliennätystä uuteen uskoon

IL: Zapolski menossa Jokereihin

Zapolski urakoi kaikissa kolmessa ottelussa USA:n paidassa