Kaskinen veti TPS:n esityksen kölin alta - "Tänään ei edes mitattu"

Kalle Kaskinen ei sulattanut suojattiensa esitystä toisessa välierässä. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS otti toisessa välierässä Tapparalle kärsimänsä 0–3-tappion ilmeisen raskaasti. Pian loppusummerin soitua pukukopista poistui vain valmennustiimi. Joukkue jäi pukukoppiin pitämään keskenään palaveria, joka jatkui reilusti yli puoli tuntia.

Päävalmentaja Kalle Kaskinen oli lyhytsanainen, mutta silminnähden ärtynyt. TPS jäi pahasti jyrän alle jo avauserässä, jonka aikana Tappara iski ottelun kaikki maalit.

–Tapparassa mikään ei yllättänyt. Se on huippujoukkue. Juuri tuollaista alkua me odotettiin. Meidän alkumme yllätti. Me pelasimme huonoa hyökkäyspeliä, meidän pitää pystyä parantamaan.

TPS oli alakynnessä alusta alkaen. Vaikeudet poikivat jäähyjä, jotka maksoivat takaiskumaaleja. Keskiviikon ensimmäisessä välierässä Tappara teki kolme ylivoimamaalia, perjantaina kaksi Jukka Peltola ja Henrik Haapala sivalsivat kaksi lisää. Kaskinen ei suostunut ongelmakohtia erittelemään.

–Tappara tekee maaleja, me emme. Katsotaan taas nauhoja ja käydään pelaajien kanssa asiat läpi. Parantaa täytyy, se on selvä asia.

Tepsiläisittäin muutenkin murheellinen avauserä sai vielä lisäkäänteen, kun Patrik Virta loukkaantui ja poistui pukokoppiin. TPS pelasi ottelun loppuun varsin vaihtelevilla ketjukoostumuksilla.

–Ei Virran loukkaantuminen huomiselle mitään vaikuta. Meillä on pelaajia reservissä, saamme uutta energiaa sieltä, Kaskinen kuittasi.

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran jo lauantaina Turussa. Kaskinen ei yrittänyt silitellä suojattiensa päätä. Vaatimukset ovat selkeät.

–Odotan todella paljon parempaa yhteispeliä ja hyökkäämistä, parempaa yhteistyötä. Pitää olla kiekon kanssa huolellisempi ja siirtää painopistettä Tapparan päätyyn, jotta päästään oikeasti mittaamaan tasoa. Tänään sitä ei mitattu.

–Tuossa vedetiin pikku monologi kopissa vähän korotetulla äänellä. Uskon, että jätkät tietävät, mitä tekevät. Siellä on sisuuntunut ryhmä, he päättävät nyt keskenään, että huomenna on uusi päivä.