Katastrofaalinen toinen erä koitui Lukon kohtaloksi

Lukko ei onnistunut palaamaan voittojen tielle SaiPan kustannuksella, vaan kärsi kirvelevän tappion lukemin 2-5. Lukon surmaksi koitui toiseen erään sattunut muutaman minuutin pätkä, jonka aikana sputnikit iskivät kolme häkkiä. SaiPan maalilla pelannut Jussi Markkanen oli loistovireessä, eikä Lukko onnistunut iskemään tärkeää kavennusta.

- Ottelu oli kaksijakoinen. Ensimmäinen puolitoista erää ei ollut tarpeeksi tiivistä puolustamista. Sitten parannettiin peliä, mutta ote otettiin hyökkäämisen kautta. Totuus on kuitenkin se, että meille on tehty yhdeksän maalia viimeisessä kahdessa pelissä. Ei tässä niin pärjää, manasi Risto Dufva omiensa puolustuspelaamista.

Lukko sai otteluun lentävän lähdön, kun Filip Riska sivalsi avausmaalin jo ensimmäisen minuutin aikana. SaiPa ei kuitenkaan tästä häkeltynyt, vaan kuittasi osuman muutaman minuutin kuluttua. Lukko siirtyi avauserässä vielä uudestaan johtoon, kun Juhani Jasu onnistui tekemään kauden toisen osumansa.

Toisessa erässä puolustuspaketti ei enää pysynyt tarpeeksi kasassa. Lukko sai erän alkupuolella aikaan pitkän painostusjakson, joka päättyi kuitenkin siihen, että lappeenrantalaisten Tomi Leivo pääsi puolittaiseen läpiajoon, josta tuomittiin lopulta rangaistuslaukaus. Tämän tilanteen Ryan Zapolski hoiti kuitenkin mallikkaasti.

SaiPa sai rankkarin jälkeen kuitenkin hengen päälle ja mätti kolme osumaa neljään minuuttiin. Jokainen osuma tuli vielä tasakentällisin pelatessa, joten puolustuspelaaminen ei todellakaan toiminut vaadittavalla tavalla.

Tästä ei Lukko enää noussut, vaan SaiPa vei ansaitusti pisteet mukanaan. Lukko säilytti vielä toistaiseksi paikkansa kolmantena sarjataulukossa, mutta SaiPa nousi jo kahden pisteen päähän. Kotiedun saamiseen pitää ottaa vielä pisteitä kauden viimeisistä peleistä. Seuraava mahdollisuus on lauantaina, kun Äijänsuolle saapuu Ässät.

Illan virtapiikki

Juhani Jasu onnistui maalaamaan jo toistamiseen lyhyen ajan sisään. Mies sai selvästi uutta virtaa osumastaan ja Jasu olikin Lukon harvoja onnistujia.

Illan hiljainen hetki

Lukko muisti viime viikolla menehtynyttä Juhani "Bruutta" Walleniusta hiljaisella hetkellä. Myös Raumam boja olivat ripustaneet lakanan, jossa oli teksti RIP Bruutta #24. Molemmat hienoja eleitä.

Lukon tähdet

*** Juhani Jasu

** Filip Riska

* Janne Keränen

Maalit

1-0 Riska F. SR (Tikkanen, Keränen)

1-1 Davis (Rissanen)

2-1 Jasu

2-2 Davis (Riikola, Rissanen)

2-3 Hämäläinen (Jokinen, Venäläinen)

2-4 Flinck (Glenn, Savilahti-Nagander)

2-5 Spina TM (Rissanen, Davis)