Katso maalikooste matsista ja video Gabriel Fontainen täyden kympin syötöstä – Lukolle jo kauden kolmas CHL-voitto

Jami Krannilan ketju johti sinikeltaisten avausmarssia Rapperswil-Jonan vieraana.

Rapperswil-Jonan sopimuspelaajilla on takanaan peräti 1 283 NHL-ottelun kokemus, kun Lukolla vastaava lukema on neljä.

Menneet olivat kuitenkin menneitä, kun joukkueet kohtasivat torstain myöhäisillassa Sveitsissä. Lukko ratkoi käytännössä pelin heti avauserässä, ja otti CHL-kauden kolmannen voittonsa maalein 2–5 (0–3, 0–1, 2–1).

Samalla Lukosta tuli ensimmäinen joukkue, joka tämän kauden CHL:ssä pystyi kolmeen varsinaisen peliajan voittoon.

– Ihan hyvä peli. Pääsi pelaamaan kovaa jengiä vastaan, Lukon nuori keskushyökkääjä Jami Krannila summasi.

– Ensimmäisessä erässä me olimme valmiita. Pääsimme aika hyvin kaverin kimppuun.

Lukko oli avauserässä myös tehokas. Sebastian Repo, Gabriel Fontaine ja Krannila pääsivät kukin vuorollaan laittamaan kiekon nuoren sveitsiläisveskarin Robin Meyerin selän taakse.

Fontaine ja Krannila viimeistelivät osumansa läpiajoista.

Jami Krannila, millaisen arvosanan annat Fontainen sinulle tarjoilemaan syöttöön.

– Kyllä mä kympin annan. En tiedä, miten hän näki mut, mutta hienon tuuppaisun teki. Kyllä se on kymppi, Krannila kehaisi.

Kolme voittoa, kolme ratkaisuketjua

Lukko on pelannut nyt kolme CHL-peliä, voittanut ne kaikki, ja joka kerta kamppailun on ratkonut eri ketju.

Belfast Giantsin kaatoi Julius Mattilan ykkönen, Aalborg Piratesin Pathrik Westerholmin johtama kakkonen ja nyt oli vuorossa Krannilan vetämä kolmonen.

– Vissiin se sillai menee, Krannila naurahti.

Toisessa erässä Lukon johdon neljään maaliin kasvatti nelossentteri Harri Kainulainen.

Kaksi ensimmäistä erää Lukko määräsi tahdin, mutta päätöserässä Rapperswil-Jona alkoi saada otetta pelistä.

– Voi olla, että niin kävi. Ne painoivat aika hyvin päälle, ja me vähän menetimme otetta omiin virheisiimme, Krannila myönsi.

– Sitten tuli se vitonen, jonka ei ehkä olisi pitänyt olla vitonen, mutta onneksi "Tare" sai heti lyötyä siitä tyhjiin.

Revolle ulosajo videotuomiolla

Maxim Noreau ehti rikkoa Daniel Lebedeffin nollan jo ennen kuin Sebastian Revolle tuomittiin ulosajo huitomisesta.

Tuomaristo tutki tilannetta pitkään videolta ennen tuomion langettamista. Sen sijaan videoille ei menty toisessa erässä tilanteessa, jossa Rapperswil-Jonan Jeremy Wick taklasi Lukon maalin takana Jakob Stenqvistiä.

Taklaus näytti osuvan päähän, ja ruotsalaispuolustajalla oli aluksi vaikeuksia päästä ylös.

– Jos tuolla linjalla mennään, niin mennään sitten molempiin suuntiin. Mutta kunnossa se vissiin on, Krannila totesi.

Reunanen siis kiskasi kiekon saman tien tyhjiin, mutta rangaistuksen aikana myös Rapperswil-Jona pystyi maalintekoon. Victor Rask laukoi loppunumerot 506 NHL-ottelun kokemuksella.

Reunanen saalisti pelissä myös yhden syöttöpisteen, joten hän jatkaa Lukon tehokkaimpana CHL-pelaajana. Puolustajan kolmen pelin pistesaldo on 3+3=6.