Kauanko saamme juuteista nauttia?

Lukon tanskalainen NHL-kolmikko esittäytyi lehdistölle tiistain päivätreenien jälkeen. Frans Nielsen, Mikkel Bödker ja Philip Larsen saivat tarjouksia eri suunnista, mutta valitsivat Rauman. Paljolti siksi, että Frans Nielsenin velipoika Simon pelaa Lukossa.

Tämä on SM-liigan kovin NHL-kaappaus toistaiseksi.

Tärkeä kysymys kuuluu: kuinka kauan raumalainen kiekkokansa saa NHL-vahvistuksista nauttia?

Vastausta ei tiedä kukaan. Varmaa sentään lienee, että kolmikko pelaa Lukon paidassa huomenna torstaina Lahdessa ja tekee kotidebyyttinsä lauantaina.

– Hyvä uutinen on, että NHL:n ja pelaajayhdistyksen neuvotteluja jatketaan. Mutta aika kaukana näkemykset ovat toisistaan. Juuri nyt ei hyvältä näytä. Onhan tämä turhauttavaa, kommentoi Frans Nielsen.

– Koska emme voi vaikuttaa neuvotteluihin, on parasta keskittyä pelaamiseen. Aloinkin jo väsyä luistelemaan ympyrää harjoituksissa, täydensi Bödker.

Juutit kertoivat tietävänsä, että NHL-vahvistuksilta odotetaan maaleja ja pisteitä.

– Olemme tottuneet paineisiin. Kovat odotukset eivät ole ongelma, vaan hauska haaste, kuittasi Bödker.

Alkuviikon harjoituksissa tanskalaiset sijoitettiin kimppaan Filip Riskan ja Matt Generousin kanssa. Muutaman treenin jälkeen ei paljon vielä ollut sanottavaa. Paitsi Larsenilla, joka ehti nähdä lauantain Lukko-Blues -ottelun.

– Pelissä oli kova intensiteetti. Paljon taklauksia ja fyysistä peliä. Siihen olemme tottuneet Pohjois-Amerikassa. Tästä tulee kivaa, tiivisti Larsen.

Lukko kiertää Rauman kouluja

Lukko-perhe aloitti tällä viikolla koulukierroksen. Ensimmäinen kohde oli Freinet-koulu. Seuraavaksi on Karin koulun vuoro.

– Käymme kaikissa alakouluissa. Mukana on aina pari liigapelaajaa. Lahjoitamme kouluille maalit ja pääsylippuja. Koululla pelataan esimerkiksi sählyä tai tossupalloa ja esitellään Lukon toimintaa, kertoi toimitusjohtaja

Timo Rajala

.

Raumalaiskiekkoilun Tuen suurprojekti, kahden kaukalon harjoitushalli, edistyy Lähdepellolla aikataulun mukaisesti. Eilen tiistaina valettiin toisen kaukalon pohjalaatta.

– Ellei yllätyksiä satu, täällä luistellaan joulukuun puolivälissä, kertoi Tuen sihteeri

Pekka Liukkonen

.

Lukko-JYP la 6.10.


klo 17 Äijänsuolla.


Lisää lätkää: www.ur.fi ja www.kiekkoareena.fi