Kauden paras peli poiki Feralle yhden pisteen ja karvaan tappion – katso video tilanteesta, josta pelinjohtaja löylytti tuomaristoa: "Jäätävää touhua, aivan ala-arvoista"

Feran pelinjohtaja Arto Felin antoi kunnon löylyn tuomariston suuntaan, kun jo käsissä ollut voitto lipesi kalkkiviivoilla Seinäjoelle.

Rauman Fera ja Seinäjoen Maila-Jussit tarjoilivat perjantaina Otanlahdessa korona-ajan täydelle tuvalle, 468 katsojalle, niin tunteikkaan pesäpallo-ottelun, että tunteet kävivät kuumina vielä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessakin.

Feran pelinjohtaja Arto Felin antoi melkoisen löylyn pelituomari Henri Järrin ja varsinkin syöttötuomari Akseli Veteläisen suuntaan.

– Tuntuu, että tämänpäiväinen syötönvalvoja oli kaksi porrasta liian korkealla. Jäätävää touhua, aivan ala-arvoista, Felin päästeli.

Vääräksi tuomittu syöttö muutti suunnan

Erityisesti häntä kismitti Maila-Jussien toisen jakson viimeinen lyöntivuoro, jossa Anni Laakso löi vieraiden viimeisenä lyöjänä hudin, mutta tuomaristo ei tulkinnut yritystä lyönniksi.

Fera oli voittanut ensimmäisen jakson juoksuin 4–2, toinen oli tasatilanteessa 1–1. Felin muistutti, että Feran olisi pitänyt saada ajolähtötilanteessa kaksi paloa ja voittaa peli siihen paikkaan jaksoin 1–0, mutta nyt Laakso sai jatkaa lyömistä Feran lukkari Venla Tanhuan väärällä.

Välikohtauksen jälkeen Maila-Jussit löysi hurmoksen. Laakso löi lukemiin 1–3 päättyneen jakson voittojuoksun, kotiutti ottelussa kahdesti ja sai sataprosenttisella kärkilyöntiprosentilla (6/6) ykköspalkinnon.

Fera taas ei toipunut lamauttavasta iskusta ja jäi tasoittavalla lyöntivuorollaan sekä supervuorossa ilman juoksua. Maila-Jussien Maiju Mäntylä täräytti supervuorossa kolmospesältä läpi ja ratkaisi ottelun kunnarillaan. Loppulukemat olivat 1–2 (4–2, 1–3, 0–2).

– Me hävisimme Veteläiseen. Viime vuonna mies hyllytettiin meidän peleistämme ja nyt se on täällä taas. Kaikki kunnia sen jälkeen Seinäjoelle, he löivät loppuun hienot lyönnit ja tekivät hyvän nousun. Voin kuitenkin luvata, että tämä nauha lähtee liiton suuntaan, Felin pauhasi.

Lehdistötilaisuudessa oli paikalla pelituomari Järri.

– Omasta puolestani voin sen verran kommentoida, että olin niin katveessa, että jäin pimentoon, enkä nähnyt, mitä siinä tilanteessa tapahtui, Järri kuittasi.

– Pelinjohtajilla on tuomaritoiminnasta omat mielipiteensä totta kai. Ihmisiä tässä kuitenkin ollaan ja parhaamme yritetään.

”Ehdottomasti kauden paras peli”

Myös vierasjoukkueen pelinjohtajan Antti Kuusiston mielestä tuomarit epäonnistuivat. Hän keskittyi kuitenkin hehkuttamaan tapaa, jolla Maila-Jussit nousi voittoon.

– Tunteet ovat itselläkin pinnassa ja voisin sanoa tuomaritoiminnasta jotain, mutta se on keskusteltu jo läpi. Vielä kovempi juttu kuin kolme pinnaa on, että tällaiset nousut osoittavat joukkueesta oikeita asioita. Onhan tällainen huikeaa pääomaa ja tässä tunnetilassa kelpaa lähteä kotimatkalle, Kuusisto kehui.

Ferallakin on periaatteessa syytä tyytyväisyyteen, vaikka kolme pistettä kuihtuikin kalkkiviivoilla yhdeksi.

– Oli ehdottomasti kauden paras peli, se varmasti näkyi katsomoonkin, ykköskärjessä jälleen hyvin esiintynyt Jasmin Andreasen sanoi.

Andreasen löi Fanny Lahtisen kotiin ensimmäisen jakson kolmannessa lyöntivuorossa, jossa Fera tykitti tauluun tavoittamattoman 4–0-johdon. Pesärullauksen keskellä nähtiin hieman harvinaisempiakin komboja, kuten sellainen, että Karoliina Koski löi Venla Tanhuan kotipesään.

– Kolmosvuoro oli jäätävä, Felin tiivisti.

Sisäpeli rullasi tällä kertaa hyvin

Fera vei kahden Superpesiksen keskikastiin povatun joukkueen kohtaamisessa kolmostilanteet 20–16.

– Saimme sisäpelin paljon paremmin rullaamaan ja koko ajan tilannetta, jota emme ole saaneet oikeastaan missään pelissä. Se muuttui eniten, Andreasen näki.

– Näillä kolmostilannemäärillä pitää pystyä parempaan juoksulukemaan, tilannettahan me teimme hyvin läpi pelin. Yritimme olla mahdollisimman aktiivisia kotiutuksissa, jos se lähtisi kulkemaan, Felin kertoi.

Feraa helpottaisi huomattavasti, jos numero kolme hihassaan pelaava Meea Lehtinen ja jokeri Eveliina Kesti löytäisivät parhaan lyöntivireensä. He ovat nuoren joukkueen kokeneita luottopelaajia.

Kesti oli viime kaudella runkosarjan lyöjätilaston yhdeksäs kotiuttamalla 24 ottelussa 39 kertaa. Perjantaina Kesti iski avausjaksolla kertaalleen kakkosrajasta läpi ja nosti kuudella kotiutusyrityksellä kauden kuuden pelin lyöntisaldonsa kuuteen.

Yhden lyöneen ja tuoneen Lehtisen lyöntipelissäkin (5/9) oli pilkahduksia paremmasta. Helpotus huokui kasvoilta esimerkiksi silloin, kun hän iski Jannika Lillusen kotiin ja Feran 1-0-johtoon toisella jaksolla.

Feran ykköspalkinnon sai ulkopeliansioistaan Tinja Töyrylä. Koppari esti parikin juoksua polttoheitoilla, jollaisia ei ihan jokainen naispelaaja kiskokaan. Upein oli kakkospesän takaiselta hiekkalaatikolta suoraan kolmospesälle lähtenyt linko, joka esti vielä siinä vaiheessa Seinäjoen kunnarijuhlat.

Lisäksi viekkaat lukkarit, Feran Venla Tanhua ja Maila-Jussien Johanna Karjanlahti ansaitsevat maininnan vastustajan pelin ja syöttötuomarin pasmojenkin sekoittamisesta.

– Koko ajan olemme parantaneet peli peliltä ja nyt tuli se kauden paras peli. Vieläkin vaan, kun pyritään parempaan suuntaan, niin ehkä se siitä sitten, Andreasen tsemppasi.

Lauantaina Fera matkustaa ennakkoon viikon helpoimpaan otteluunsa. Lappeenrannassa vastaan asettuu sarjan ainut nollakerholainen Pesä Ysit. Feralla pisteitä on perjantain jälkeen kuudesta ottelusta koossa kohtalaiset kuusi.

– Olin ihan varma, että 1-0-johto toisella jaksolla riittää ja sen pitikin riittää. Pahaltahan se tuntuu, kun hallitset ottelua seitsemän vuoroparia ja häviät.

– Mutta scouttaus onnistui, pysyimme pelisuunnitelmassa ja roolit sekä järjestys ovat löytyneet. Ei auta kuin nollata tämä, tankata ja huolehtia hyvä vire aamuksi. Kolmea pistettä lähdemme Lappeenrannasta hakemaan, Felin paalutti.

Juttua muokattu 3.7. kello 23.30. Lisätty video tilanteesta ja tieto siitä otsikkoon.