Kaukalossa Allu ei arastele

Suora radiohaastattelu, vaikka vain tutussa paikallisradiossa, näytti vähän jännittävän pipopäistä nuorta miestä. Hän vastaili kysymyksiin lyhyesti ja aika hiljaisella äänellä.

Jääkiekkokaukalossa Aleksi Saarela ei arastele. Viime lauantaina Lukko päästi 16-vuotiaan hyökkääjälupauksen pienen paussin jälkeen irti. Heti ensimmäisessä vaihdossa Saarela karkasi TPS-pakilta ja syötti avausmaalin.

Illan kohokohta tuli toisessa erässä. Saarela pyyhkäisi viime kaudella Lukossa pelanneen NHL-konkari Milan Jurcinan ohi ja passasi Janne Keräselle taas maalin.

Tällaista osasi odottaa harjoituspelien perusteella. Saarela nakutti pisteitä ja teki Ässiä vastaan hattutempunkin. Liigastartti oli vaisumpi.

Saarela lähti hakemaan vauhtia A-junnuista, joiden matsissa hän loukkaantui. Kuntouduttuaan Saarela pääsi vauhtiin. Hän teki turnausviikonloppuna kolmessa matsissa 2+6 pinnaa Lukon A:lle. Sairastelu siirsi vielä paluuta liigaan.

Hyvä peli Turussa piti Saarelan liigakokoonpanossa myös eilen, kun Lukko kohtasi Jypin. Liiganäytöt tulevat hyvään väliin, sillä ensi maanantaina julkistetaan Suomen joukkue kaksikymppisten MM-kisoihin Ruotsiin.

Saarela kertoi toivovansa kutsua, mutta sanoi ehtivänsä U20-turnauksiin myöhemminkin.

Sen sijaan paikka U18-maajoukkueessa MM-kotikisoissa lienee selviö. Lappeenrannan turnauksesta Saarelan voi pitää poissa vain loukkaantuminen tai Lukon SM-finaali.

NHL:n kykyjenetsijöille 18-vuotiaiden MM-kisat ovat tärkein tapahtuma. Saarela on vielä liian nuori varattavaksi ensi kesäkuussa. Mutta kesällä 2015 Saarela varataan varmasti.

Liigassa Saarela debytoi jo viime talvena. Hän teki ensimmäisessä pelissään 1+1 pistettä. Saarelaa nuorempana - kymmenen päivän verran - liigassa on maalitilinsä avannut vain Aleksander Barkov, joka nyt 18-vuotiaana pelaa jo NHL:ää.

Eilisillan Lukko-JYP -ottelusta raporttia, kommentteja ja
kuvaa: www.kiekkoareena.fi

Seuraava kotipeli Äijänsuolla la 7.12. klo 17 Lukko-Ilves.