Kausi päättyi tappioon kaukalossa ja toimistolla – TPS teki 1,2 miljoonaa euroa miinusta

TPS:n kausi päättyi tappiotulokseen myös kaukalossa. Tässä sisääntulo pronssiotteluu, jonka turkulaiset hävisivät HIFK:lle jatkoajalla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 HC TPS Turku Oy julkisti yhtä aikaa uuden toimitusjohtajansa Santtu Jokisen nimen ja viime kauden taloudelliset tunnuslukunsa.

Yhtiön tilikauden tappio huhtikuun lopussa päättyneeltä tilikaudelta 2017–2018 oli peräti 1,2 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto kasvoi noin 6,5 miljoonaan euroon, mutta tulos pysyi tappiollisena.

HC TPS Turku Oy:n tytäryhtiö Turkuhallin Palvelu Oy, joka vastaa Gatorade Centerin ravintola- ja kioskitoiminnasta, kasvatti liikevaihtonsa noin 2,6 miljoonaan euroon.

– Meille on ollut tärkeää investoida kilpailukykyiseen edustusjoukkueeseen, junioritoimintaan sekä parantaa ottelutapahtumaa. Tämä on pitänyt tuloksemme tappiollisena, mutta uskomme, että keskipitkällä tähtäimellä kaikki tämä yhdessä tulevien Gatorade Centerin uudistusten kanssa alkaa parantamaan yleisömääriä, ja kääntää tuloksemme voitolliseksi, taustoittaa HC TPS Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Pekka Marin  tiedotteessa.

Mahdollistaakseen lisäinvestoinnit ottelutapahtumaan ja Gatorade Centerin uudistuksiin sekä urheilutoiminnan kehittämiseen, HC TPS Turku Oy:n hallitus esittää keskiviikkona pidettävälle yhtiökokoukselle, että HC TPS Turku Oy toteuttaa noin 1,9 miljoonan euron maksullisen osakeannin.

Osakeanti suunnataan yhtiön nykyisille omistajille, ja heidän lisäksi antiin osallistuvat ja uusiksi omistajiksi liittyvät Jokinen ja hänen edeltäjänsä Eskola.