”Kävellenkin näköjään pystyy voittamaan salibandyottelun”

SalBan päävalmentaja Mikko Lehti odottaa jo ensi lauantain jäähallipeliä.

Ei yhtään kolmen pisteen voittoa, viisi sarjapistettä, maaliero kymmeniä osumia pakkasella...

Seinäjokelainen Konnat on miesten salibandydivarin selvästi huonoin joukkue.

Silti vuoden ensimmäisessä kamppailussaan Konnat pystyi laittamaan SalBan ahtaalle ja jopa viemään raumalaisilta yhden erän.

Voittoon asti otteet eivät sentään riittäneet, vaan SalBa sai lopulta vaihteen silmään ja kampesi itsensä 9–4 (3–1, 1–2, 5–1) -voittoon.

– Kävellenkin näköjään pystyy voittamaan salibandyottelun Divarissa, SalBan valmentaja Mikko Lehti puuskahti ottelun jälkeen.

– Oli kyllä todella hidastempoinen peli. Kaksi ensimmäistä erää olivat todella vaikeita, kun kaveri oli passiivinen. Se tarttui vähän meihinkin.

Lehtoniemen hattutemppu niputti ottelun lopullisesti

Kolmannessa erässä esiin astui Jani Lehtoniemi, joka paketoi vastustajan maaleillaan. Lehtoniemi iski päätöserässä kolme maalia ja keräsi vuoden ensimmäisestä pelistä yhteensä tehot 3+1.

– En tiedä, muuttuiko kolmanteen erään mikään, ehkä vähän. Kolmannessa erässä saimme kuitenkin hanat auki, Lehti sanoi.

– Ottelu oli tosi matalatempoinen, emmekä mekään ehkä olleet ihan parhaalla mahdollisella jalalla mukana.

Lehtoniemen lisäksi SalBalta maalintekoon pystyivät Jose Takala kahdesti sekä Roope Osmonen, Niko Kaerla, Tuomas Arola ja Marius Suominen kukin kertaalleen.

Torjuntavuorossa olleen maalivahti Juha Keskitalon tilastot eivät mairitelleet, sillä hänelle kirjattiin vain viisi torjuntaa ja neljä päästettyä maalia.

– Me olimme aika paljon pallossa, ja vastustaja yritti riistoilla iskeä. Aina ne jotenkin tuntuivat olevan vaarallisia, Lehti totesi.

Peliesitystä positiivisempaan sävyyn Lehti kommentoi loppiaisena joukkueensa sairastilannetta. Se alkaa olla mallillaan, sillä Aatu Tommila on enää ainut pelaaja, joka on loukkaantuneena sivussa.

– Alkaa äijät olla treeneissä, mikä tietää kilpailua pelipaikoista. Nyt voi alkaa miettiä ketjukoostumuksia kevääseen, Lehti ennakoi.