Käykö KooKoolle kalpaten?

KalPaa torstai-illan toisessa liigataistelussa isännöivä KooKoo on jäänyt 13 viimeisimmän pelinsä aikana pisteettä vain kahdesti. Toisaalta pisteitä ei ole kahmittu liikaakaan seitsemän pelin venyttyä jatkoajalle.

Runkosarja on pian puolivälissään, mutta Ilveksen Aleksi Mustosen (vas.) vierestä maalille työntyvä Alexander Ruuttu saa Kouvolassa kannettavakseen KalPan kultakypärän vielä yksinumeroisella pistepörssisaldolla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pelicansin lauantaina maalein 6-1 kaatanut joukkue sai palkinnoksi maanantaina ylimääräisen vapaapäivän. Ainoa muutos KooKoon mahtivoiton miehitykseen tuleekin, kun Eetu Pöysti korvaa loukkaantuneen Malte Strömwallin.

Kouvolalaisseuran lääkärillä ei ole ollut aikaa lomailla. Maalivahti Samu Perhonen huilaa vielä vajaan kuukauden. Puolustuksesta poissa ovat noin kolmen kuukauden sairausloman ajan Robin Jacobsson, kaksi kuukautta kuntouttava Henrik Forsberg ja parisen viikkoa toipilaaksi ennustettu Veeti Vainio. Hyökääjistä sivussa ovat päivittäispotilas Strömwall, pari viikkoa katsomossa viihtyvä Olli Korhonen ja muutaman viikon sairaaksi vielä laskettu Eero Savilahti.

SaiPasta siirtynyt Tomi Leivo pelaa KooKoon nelosketjussa liigauransa 300. ottelun. Palkintokaappiin ei vielä täytettä tule, koska SM-liigaa siirtyi täksi kaudeksi antamaan ensimmäisen muistolaatan vasta 400 ottelun rajan saavuttamisesta.

KalPa saapuu Kymenlaaksoon viisi voittoa tuottaneen kuuden ottelun pisteputkessa. Kuopiolaisten voitot Jyväskylässä ja Lappeenrannassa pätkäisivät joukkueen yhdeksän pisteettömän matkapelin putken, jonka aikana KalPa teki vain kahdeksan maalia.

Tuoreeltaan vuoden jatkosopimuksen Savon sydämeen tehnyt Alexander Ruuttu (7+2) pitää kiinni KalPan kultakypärästä yksinumeroisella pörssisaldolla. KooKoosta löytyy kahdeksan parempaa pistemiestä.

KalPa tiedotti alkuviikosta myös toisen sentterin Balazs Sebokin ja puolustaja Otto Leskisen kaksivuotisista jatkosopimuksista.

KooKoo

Toni Kähkönen–Miikka Pitkänen–Patrick Bjorkstrand; Miro Keskitalo–Emil Kristensen

Anrei Hakulinen–Siim Liivik–Michael Keränen; Niko Tuhkanen–Jake Newton

Ville Vainikainen–Mikko Virtanen–Toni Hyvärinen; Jyri Niemi–Arttu Pelli

Tomi Leivo–Jan-Mikael Juutilainen–Eetu Pöysti; Ville Järvinen (7. puolustaja)

Maalilla Juha Järvenpää (Oskari Salminen)

KalPa

Alexandre Texier–Balazs Sebok–Kai Kantola; Juuso Riikola–Santeri Lukka

Tommi Jokinen–Eetu Luostarinen–Alexander Ruuttu; Ryan Wilson–Mathew Maione

Sami Mutanen–Ville-Vesa Vainiola–Mikko Nuutinen; Mikael Seppälä–Otto Leskinen

Jerry D'Amigo–-Joni Ikonen–Janne Tavi; Konsta Mäkinen (7. puolustaja)

Maalilla Niko Hovinen (Denis Godla)

Lisää aiheesta

KalPan maalikärki Ruuttu jatkaa Kuopiossa – myös Sebokille ja Leskiselle jatkopaperit