Keihäslupaus Julia Valtanen palasi pitkältä kilpailutauolta Suomen mestarina

RU:n heittäjä otti kolmannen peräkkäisen talvimestaruutensa.

Rauman Urheilijoiden keihäslahjakkuus Julia Valtanen palasi kovassa kunnossa yhdeksän kuukauden kilpailutauolta.

Raumalaisheittäjä voitti Tampereella järjestetyissä keihään talvimestaruuskisoissa 19-vuotiaiden sarjan SM-kultaa tuloksella 50,59. Pisimmän kaarensa Valtanen kiskaisi Pauli Nevalan pihavajasta löytyneellä käytetyllä keihäällä.

Tulos on Valtasen halliennätys 600 gramman keihäällä. Hän rikkoi kilpailussa kolmesti 50 metrin rajan.

Valtanen pystyi jatkamaan mestaruusputkeaan, sillä kahtena edellisenä talvena hän voitti talvimestaruuskisoissa 17-vuotiaisen sarjan. Viime kesä meni raumalaisheittäjältä piloille kyynärpäävamman takia.

SM-hopealla sarjassa palkittiin Gamlakarleby IF:n Minna Hollanti, jonka paras kaari kantoi 48,58.

Eurajoen Veikkojen Venla Olli puolestaan otti Suomen mestaruuden 22-vuotiaiden sarjassa tuloksella 45,16.SM-kulta oli hänelle uran toinen.

Edellisen kerran Olli nousi arvokilpailuissa korkeimmalle korokkeelle vuonna 2016, kun hän voitti 16-vuotiaiden ulkoratamestaruuden.

RU:n Tim Heininen sijoittui 11:nneksi 17-vuotiaiden poikien sarjassa tuloksella 35,28.