Keihäslupaus Julia Valtasesta Ronald McDonald -lastentalosäätiön ensimmäinen kummiurheilija

Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Porin ja Rauman McDonald’s-ravintoloiden yrittäjä Johanna Junkkari on tehnyt yhteistyösopimuksen raumalaisen keihäänheittäjän Julia Valtasen kanssa. Julia Valtasesta tulee yhteistyön myötä ensimmäinen Ronald McDonald -lastentalosäätiön kummiurheilija.

Johanna Junkkari on luotsannut Porin ja Rauman McDonald’s-ravintoloita tämän vuoden heinäkuusta asti. Ravintoloiden henkilökunnan keski-ikä on tällä hetkellä 22 vuotta, joten nuorten tukeminen paitsi työelämässä myös sen ulkopuolella on Junkkarille tärkeää.

– Julia on monipuolinen ja kunnianhimoinen urheilijalupaus Raumalta. Olen erittäin iloinen siitä, että saan olla tukemassa häntä matkalla kohti tavoitteitaan, sanoo yrittäjä Johanna Junkkari.

Nyt tehty sopimuskausi 18-vuotiaan Julia Valtasen kanssa on kaksivuotinen. Rauman Urheilijoita edustavan Valtasen päälaji on keihäänheitto ja hän on jo ehtinyt saavuttaa menestystä keihäskilpakentillä.

Hän on heittänyt ensimmäisenä 15-vuotiaana suomalaisena naisten keihäällä yli 50 metriä, mikä oli samalla uusi 15-vuotiaiden Suomen ennätys 600-grammaisella keihäällä. Hän pitää hallussaan tällä hetkellä viittä keihäänheiton Suomen ennätystä. Tuoreimpana osoituksena kisamenestyksestä on menneen kesän Kalevan kisojen SM-hopea naisten sarjassa.

– Pitkän ajan tavoitteissa siintää maalina Pariisin olympialaiset vuonna 2024, mutta sitä ennen matkan varrelle mahtuu paljon haastavia välietappeja. Menestys vaatii vahvat tukijoukot, painottaa Julia Valtanen.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Julia Valtanen otti 19-vuotiaiden keihäskultaa vakuuttavalla sarjalla

Vain tilaajille Julia Valtanen heitti sensaatiomaisen keihäshopean – "Tein vain mitä käskettiin"

Vain tilaajille Julia Valtanen kiskaisi keihään finaaliin 19-vuotiaiden EM-kisoissa