Kesä ja kolmasosa kaudesta vakuutti SaiPan – Lehterälle jatkopesti

SaiPa tiedotti keskiviikkona käyttäneensä Tero Lehterän sopimukseen kirjatun option. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tero Lehterä jatkaa SaiPan päävalmentajana myös kaudella 2018–2019. SaiPa tiedotti käyttäneensä sopimukseen sisältyneen option. Liiga-SaiPa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Tersan mukaan Lehterä on todella innokas ja ulospäinsuuntautunut valmentaja.

– Tärkeimpänä asiana on se, että hän on erittäin kunnianhimoinen ja vaatii samaa myös pelaajilta, Tersa kiittelee.

Tersan mukaan Lehterä pääsee nyt ajoissa vaikuttamaan tulevan kauden joukkueeseen yhteistyössä urheilujohtaja Antti Tuomenoksan kanssa.

– Tero on tuonut, ja tuo koko ajan uusia asioita koko organisaation valmennuspuoleen. Muutokset ovat niin isoja, että ne eivät tapahdu yhdessä kaudessa, vaikka ne osaltaan näkyvätkin jo tässä vaiheessa.

– Olemme todella tyytyväisiä Teron tekemään työhön, Tersa päättää.

Myös Lehterä on mielissään yhteistyön jatkumisesta.

– Tunnelmat on tosi hyvät ja minusta tuntuu, että niin on organisaatiollakin. Päästään win-win tilanteeseen. On tärkeää, että pääsemme ajoissa vaikuttamaan sellaisiin asioihin, joihin ei vielä tälle kaudelle ihan päästy. Tulevalla kaudella päästään myös poimimaan sellaista satoa, joka tällä kaudella kypsyy.

Lehterän päävalmentajapesti Lappeenrannassa ja SaiPassa on kestänyt nyt puolen vuoden ajan.

– Olen tehnyt paljon havaintoja nimenomaan urheilupuolesta. Uskon, että pystyn soveltamaan kokemiani menestyneiden organisaatioiden malleja SaiPaan. Tavoitteenani on se, että SaiPa olisi minun aikakauteni jälkeen vielä parempi… Sitten vuonna 2025.