Kesti-kestit pohjustivat Feralle revanssin – "Siskolla kyllä osui tänään keppiin"

Raumalaiset juhlivat nyt vuorostaan kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Pelipaikka vaihtui, joukkueet ja kaava eivät.

Tiistaina Fera ja Mailattaret väänsivät Raumalla voitosta kotiutuslyöntikilpailuun saakka, ja sama toistui myös perjantaina Vaasassa.

Ja jälleen voitto lähti vieraiden matkaan, sillä Fera oli kamppailussa parempi lukemin 0–1 (2–2, 4–4, 0–0, 2–3).

– Tiukkaa oli, ja tunteetkin kuohuivat tässä pelissä, Feralle kolme juoksua tuonut Essi Kesti arvioi.

Kuohuivatko tunteet joukkueiden välillä vai joukkueen sisällä?

– Vähän tuli tuomarisählinkiä, ja ehkä ne sytyttivät joukkueen. Epäreiluksi koettiin pari tilannetta, mutta se kuuluu lajiin, että virheitä tulee, Kesti vastasi.

Kestit tehokkaina

Ensimmäisellä jaksolla Fera pääsi kahdesti johtoon Kestin tuomilla juoksuilla. Illan avausjuoksussa hän pääsi kotiin harhaheiton turvin, ja toisella riittävästi aikaa takasi isosisko Eveliina Kestin lyönti.

Jaksolle ei kuitenkaan voittajaa löytynyt, sillä Mailattaret tasoitti kahdesti.

Toisella jaksolla Fera meni kahdesti kahden juoksun johtoon, mutta illan kaavan mukaisesti Mailattaret kuittasi omilla tasoittavilla sisävuoroillaan tilanteen.

Kesti-kestit jatkuivat myös toisella jaksolla, sillä Eveliina pystyi kahteen kotiutukseen ja Essi toi yhden juoksun.

– ”Evellä” oli tänään hyviä lyöntejä. Oma sisäpelini ei niin hyvää ollut, mutta siskolla kyllä osui tänään keppiin, Essi Kesti sanoi.

Toisella jaksolla juoksuja raumalaisille löivät myös Fanny Lahtinen ja Henna Suominen.

Lyhyet toimivat

Supervuoroparissa juoksuja ei nähty, joten ratkaisu haettiin tiistain tapaan kotiutuslyöntikilpailusta.

Siinä Fera aloitti sisällä ja teki kolme juoksua. Mailattarien ulkokenttä pelasi kaukana, minkä Fanny Lahtinen, Henna Suominen ja Iida Lomppi hyödynsivät. Kaikki juoksut syntyivät näpeillä.

– Nyt oli meillä hyviä lyöntejä ja hyviä haastoja, Kesti kehaisi.

– Aika tasaista on, kun kaksi kertaa peräkkäin pelattiin vastakkain ja molemmilla kerroilla mentiin kotariin. Piti olla kärsivällinen.

Raumalaiset viettävät viikonlopun vieraskiertueella, sillä lauantaina ohjelmassa on vierasottelu Kempeleessä sarjajumbo Kiriä vastaan.