Ketjuista ja tutkapareista ei voi vielä puhua

Puheet siitä, että kesän jälkeen ensi kertaa jäälle kirmaavat kiekkoilijat ovat kuin bambit Disney-piirretyssä, voidaan unohtaa.

– Intoa piukassa kaikki varmaan ovat, mutta nykyään kaikki käyvät jäällä myös kesäisin. Mekin olimme jäällä viisi viikkoa kauden jälkeen, Lukon päävalmentaja Risto Dufva sanoo.

– Ei tässä nyt tietenkään ihan täysi tatsi ole vielä. Varsinkin se joukkuepeli pitää kaivaa esiin, Dufva jutteli ensimmäisten omatoimisuusjakson jälkeisten jäätreenien loputtua maanantaina.

Lukolla oli mukana jäällä kaksitoista uutta pelaajaa.

– Siinä sitä on ihmettelemistä ennen sarjan alkua, Dufva heittää.

Perjantain Pitsiturnauksessa on näillä näkymin mukana iso liuta pelaajia. Toipilaat Tommi Kovanen , Teemu Nurmi ja Jesse Virtanen eivät ole mukana ja Joni Nikko on maajoukkueen mukana.

Dufvan mukaan perjantaista ei voi vielä vetää mitään päätelmiä tulevista ketjukokoonpanoista tai edes tutkapareista.

– Mutta jokainen asia, mitä yhdessä tehdään, vie eteenpäin. Peleistä me se palaute saadaan eikä treeneistä. Aina saadaan jotain viestiä. Jokainen suoritus on viesti.

– Kaikki mukana olevat pelaajat pääsevät turnauksessa pelaamaan, lupaa Dufva.

Risto Dufva sanoo, että Pitsiturnaus on hieno tapa aloittaa kausi.

– Tässä on hyvät tunnelmat. Pitsiturnaus on sellainen uniikki tapahtuma suomalaisessa jääkiekossa aivan ylivoimainen turnaus.

– Kauden avausturnauksena se on myös reilu kaikkia joukkueita kohtaan, sillä tauon jälkeen kaikki ovat olleet jäällä yhtä kauan, Dufva muistuttaa.

Karnevaali

– Pitsiturnaus on myös erinomainen kiekkokarnevaali. Mikäs sen hienompaa kuin kohdata mestari Ässät heti perjantaiaamulla kymmenen jälkeen, hehkuttaa Dufva.

Viime vuonna Lukko ja Ässät eivät käyneet Pitsiturnaus-pelissään yhtään nyrkkitappelua. Siitä jotkut vähän jo marmattivatkin, että Dufva on kieltänyt tappelut.

– Meillä kaikilla on joku arvolataus näissä asioissa ja sen mukaan elellään, vastaa Dufva.

Voinee siis ounastella, että tässäkin turnauksessa Lukko keskittyy pelaamiseen eikä aio provosoitua nyrkkihippasille.

Pitsiturnauksen jälkeen lauantaina joukkue johtoineen lähtee perinteiseen kalakisaan.

– Kauden päätapahtuma, virnuilee Dufva.

– Valmennusjohto lähtee parantamaan viime kauden tulosta. Kippari Jari Torkki oli veneessämme kyllä hyvä ja luotamme häneen edelleen. Saalis vain jäi pieneksi.