Keuruun Kovaltshuk kaasuttaa Kiinaan - sitä ennen KHL-jätti nurin Jokerien paidassa

Olli Palola sai tuulettaa kaksi kertaa TsSKA:ta vastaan. Kuva: Toni Hekkala/AOP

Jokerien Olli Palola totesi Jokerien dokumentissa, ettei osannut kuvitellakaan jääkiekon olevan näin siistiä.

No, kun tekee kaksi maalia kotiyleisön edessä ja ratkaisee ottelun (2-1) jatkoajalla KHL:n jättijoukkue TsSKA:ta vastaan, voi kuvitella, että jääkiekko olisi nyt taas vielä vähän siistimpää.

– Ovat nämä pudotuspelit huikeita kokemuksia ja jatkoajat mielettömiä, Palola iloitsi toimittajajoukon keskellä Hartwall Arenan uumenissa.

Jokerit kavensi konferenssin välierien ottelusarjan 2-1:een ja lähtee tasoittamaan sarjaa tiistaina toisessa kotiottelussa.

Jokerit ei ollut saanut kahdessa ottelussa yhtään kiekkoa Ilja Sorokinin selän taakse, mutta kotihallissa pato murtui.

– On hän hyvä veskari, mutta kun näissä peleissä tulee paikka, kiekko pitää panna sisään. Olisi meillä ollut paikkoja enempäänkin.

Palolan avausmaali tuli ylivoimalla hienolla vedolla, ja voittomaali ohjauksella puolustaja Matt Gilroyn vedosta.

Palolalle maalit olivat iso palkinto sitkeästä työstä. Alkukausi lähti käyntiin nihkeästi, mutta otteet ovat parantuneet kauden edetessä.

– Palola on pelannut hyvin, vaikkei tehoja ole aina tullut. Hän on tärkeä pelaaja joukkueelle, hienosti pelannut maalivahti Karri Rämö totesi.

Palola on tunnettu enemmän juonikkaana maalintekijänä kuin kovana taklaajana, mutta hänkin pani venäläispakit koville heti avauserästä lähtien.

– Olimme heti valmiina ja näytimme, että olemme valmiina. Laidat ryskyivät. Täytyy nostaa hattua Marko Anttilalle ja Tommi Huhtalalle, he kyllä pehmittivät kaveria hyvin, Palola totesi.

Iltalehti julkaisi aiemmin päivällä uutisen, jonka mukaan Keuruun kasvatti Palola ja Veli-Matti Savinainen olisivat siirtymässä ensi kaudeksi Jussi Tapolan mukana Kunlun Red Stariin.

Eli Keuruulta Kiinaan. Onko kiinan kielen opas jo hommattu? Kysymys yllättää Palolan puskista.

– Ei, en mä tiedä tällaisista mitään, Palola kiemurtelee.

No tällainen uutinen nousi julkisuuteen.

– Ai, no nämä on näitä. Aina sitä kaikenlaisia huhua liikkuu.

Palola lähtee Kiinaan, mutta vielä hän on Jokerien mies. Ja jos verkko heiluu samaan tahtiin, hän on sitä vielä monta viikkoa.