Kiekkoareena-liite ilmestyy lauantaina - lue maistiainen

Kiekkoareena-liite ilmestyy Uuden Rauman välissä joka talouteen lauantaina 7.9. Liite on luettavissa ilmestymispäivänä myös digilehtenä.

Kiekkoelämyksellä on mittaa 24 sivua. Liitteen päähuomio on Lukon joukkueessa ja ottelutapahtumissa. Porin suunnalta yksi SM-liigan kovimmista paluumuuttajista kertoo, miksi valitsi juuri Ässät. Luvassa myös mielenkiintoista asiaa muun muassa huippujääkiekkoilijoiden masennuksesta.

Alla maistiaisena Kiekkoareena-liitteen pääkirjoitus ja sisällysluettelo.

Pääkirjoitus:

Nummelin-taidetta luvassa

Palataan hetkeksi viime kevään finaalisarjaan, jossa Ässät ja Tappara ottivat toisistaan mittaa. Koko tamperelaisjoukkue henkilöityi yhteen pelaajaan, uransa parasta suomikiekkoa pelanneeseen Ville Niemiseen.


36-vuotias konkari repi, raastoi, hämmensi, taklasi kovaa, soitti suutaan ja teki maaleja. Miestä soviteltiin ihan tosissaan jo Sotshin olympiajoukkueeseen.


Iällä ei ollut finaalisarjassa mitään merkitystä. Nieminen pusersi aivan yhtä raivoisasti kaukalossa kuin 12 vuotta aikaisemmin Stanley Cupista pelatessaan.


Tapparan taistelu jäi hieman vajaaksi, sillä Antti Raannan ja Veli-Matti Savinaisen johtama Ässät oli parempi. Se ei kuitenkaan ollut Niemisen vika. Hän antoi kotimaiselle kiekkokansalle todisteen, ettei jääkiekkoilija ole 36-vuotiaana ikäloppu.Ikä heitettiin tuleen, kun tieto Petteri Nummelinin siirrosta Lukkoon tavoitti Äijänsuon. Turkulaispuolustajan saavutukset unohdettiin heti.
Rahastamaan tulossa. Noin vanha. Ei pelaa kautta ehjänä.


Kommentit olisi ollut helpompi ymmärtää, jos Lukolla olisi ollut pöydällään joku lista, jolta olisi voinut poimia ihan kenet tahansa.


Marraskuussa 41 vuotta täyttävä Nummelin häviää toki vertailussa vaikka P. K. Subbanille, Erik Karlssonille tai Ryan Suterille, mutta ei kovin monelle sellaiselle pelaajalle, jotka Lukko olisi oikeasti voinut hankkia.Ikäkriisi puhkesi kunnolla, kun Lukon joukkueen nimilista alkoi hahmottua. Aki Uusikartano, Ville Vahalahti, Ilkka Mikkola ja Olli Sipiläinen käynnistivät spekulaatiot, aikooko Lukko sittenkin osallistua ikämiessarjaan.


Ei aio, eikä myöskään nuorten sarjaan. On täysin luvallista hankkia myös sellaisia pelaajia, joilla kasvaa parta.


Lukkoon tulleita konkaripelaajia yhdistää ikä, mutta myös menestys. Mainitusta viisikosta jokainen on voittanut Suomen mestaruuden.Muistan, kun legendaarinen Lukko-luotsi ja entinen liikunnanopettajani Esko Sahlstedt perusteli pari talvea takaperin KalPan odotettua parempaa suorittamista. Hän näki Pekka Virran pelitavassakin paljon hyvää, mutta kyse oli myös muusta.


KalPalla oli pelaajia, jotka olivat ikänsä pelanneet huipulla. Sami Kapasen, Kalle Sahlstedtin ja Mika Strömbergin tapaiset konkarit tiesivät, miten peliä pelataan.
Sama pätee myös tämän kauden Lukkoon. Joukkueessa on kokeneita pelaajia, jotka ovat tehneet hyvän uran.


Ja jos he ovat täällä rahastamassa viimeistä tiliään, he osaavat naamioida sen hyvin. Sen verran paljon esimerkiksi Uusikartano ja Vahalahti viitsivät nähdä vaivaa potkiessaan Aleksi Saarelaa eteenpäin.

Jo Pitsiturnaus paljasti, millaisen timantin Lukko nappasi Nummelinin saadessaan. Miehelle varmasti maksetaan hyvää palkkaa, mutta laadusta kuuluukin maksaa.


Lukon suurin haaste on repiä miehestä irti kaikki tarjolla oleva positiivinen julkisuus.


Yhden kaikkien aikojen leijonapuolustajan pelaamisessa silmä lepää. Urheilusanomien NHL-kirjeenvaihtaja Juha Hiitelä saa nykyään näppylöitä liigakiekosta, mutta hänelle 12 tunnin katseluelämys Nummelinista ei riittänyt.


Hän olisi voinut yhden puolustajan takia katsella Lukkoa vielä toisetkin 12 tuntia.


Hiitelän tykityksiä lukeneet tietävät, että se on melkoinen kehu.


Raumalaiselle kiekkokansalle Nummelin-taidetta on tarjolla kahdeksi vuodeksi.

Kiekkoareena-liitteen sisällysluettelo:

sivu 2: Pääkirjoitus

sivut 4-5: Petteri Nummelin huomataan kaukalossa ja sen ulkopuolella

sivut 6–7: Risto Dufva ruotii suhdettaan mediaan

sivut 8–9: Otto Honkaheimo pitää mielellään kapteeninnatsojaan

sivu 10: Toni Koivisto rakentaa loppuelämäänsä Raumalle

sivu 11: Huippukiekkoilijakin voi masentua

sivut 12–13: Lukon liigajoukkue kaudella 2013–2014

sivut 12–13: Lukon viime kausi pähkinänkuoressa

sivu 14: Oskari Setänen valmis vastuuseen

sivu 15: Kiekkoareena.fi:n blogistit esittelyssä

sivut 16–17: Miksi Niklas Hagman valitsi Porin ja Ässät?

sivu 18: Lauri Tukonen pitkästä aikaa terveenä liigakauteen

sivu 19: Eetu-kettu ja uuden kauden lupaukset

sivut 20–21: Antti Raanta ja fanittaminen

sivut 22–23: Harri Tikkanen lupaa jaksaa tahkota

sivut 22–23: Aleksi Saarela kantaa suuria odotuksia