Kiitos, Kasper, Jesper ja Joonatan

Tämän illan ottelu saattoi jäädä "kolmen iloisen rosvon" viimeiseksi Lukossa. Alkuviikosta odotellaan tietoa NHL:n alkamisesta.

Mikäli matsi jäi Kasperin, Jesperin ja Joonaksen viimeiseksi, niin olipa komea lopetus. Mikkel Bödker oli mukana kaikissa maaleissa ja nousi SM-liigan maalipörssin ykköseksi. Frans Nielsen pelasi erinomaisen ottelun ja iski voittomaalin alivoimalla. Philip Larsen hääri tutusti Lukon pakiston liiderinä.

Päävalmentaja Risto Dufva myönsi joulun alla, että hän on antanut tanskalaisten pelata juuri niin kuin haluavat ja mihin he ovat NHL:ssä tottuneet. Tuo linjaus ei välttämättä ollut helppo RD:lle, joka tunnetaan kurinalaisen viisikkopelin nimeen vannomisesta. Mutta oikea se on ilman muuta ollut.

Lukko aloitti kauden katastrofaalisen huonosti ja otti ensimmäisen voittonsa vasta seitsemännessä ottelussa. Siinä tanskalaiset eivät vielä pelanneet. Kuitenkin NHL-kolmikon ilmestyminen Äijänsuolle oli kiistatta käännekohta Lukon kaudessa. Siitä lähtien Lukko on napsinut pisteitä sellaiseen tahtiin, että kaikki on vielä mahdollista tällä kaudella.

Iso hatunnosto kolmikolle. Loppui tämä tähän tai ei, olette joka tapauksessa jo kirjoittaneet nimemme Lukon historiaan. Teidät tullaan mainitsemaan aina, kun mietitään kaikkien aikojen parhaita ulkomaalaisvahvistuksia Raumalla.

Eikä se ole ihan vähän se.