Kilpeläinen kentän kuningas

Lukolla oli suuria vaikeuksia maalinteossa läpi ottelun ja Jokerit nappasi ansaitusti kolme pistettä plakkariinsa. Jokerit näytti ettei ole turhaan sarjakärjessä.Loppulukemat kirjattin lopulta lukemin 0-2.

- Lukko oli tänään erittäin fyysinen ja oltiin alussa helisemässä. Joukkueelta kuitenkin sisukas esitys, kertasi Jokerien pääluotsi Tomi Lämsä.

Lukolla oli reilusti paikkoja tehdä maali jos toinenkin ottelun aikana, mutta kun ei vaan kertakaikkiaan onnistunut. Eero Kilpeläisen vahva peli helsinkiläisten maalin suulla auttoi Jokerit yli Lukon myllytysten. Aika paljon parannettavaa on edelleen myös ylivoimapelissä.

Avauserä oli värikäs. Erän puhuttavin asia oli Filip Riskan taklaus, joka lähetti miehen suihkuun ennen aikojaan. Taklaus ei ollut mikään kovin ruma, mutta Teemu Erosella kävi todella huono tuuri tilanteessa, kun mies lensi pää edellä päin laitaa. Erosen peli päättyi siihen ja tuoreimpien tietojen mukaan myös huominen ottelu jää pelaamatta, vaikka mies jo ihan pirteä onkin.

Jokerit aloitti maalinteon toisessa erässä. Teemu Pulkkinen oli jo luistelemassa vaihtoon, kun kiekko tulikin yhtäkkiä lapaan. Ilkeä pomppukiekko yllätti Petri Vehasen täydellisesti. Jokerit onnistui maalaamaan myös toistamiseen toisessa erässä. Lukko joutui kahden miehen alivoimalle, eikä narripaidat jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Ilari Filppulan mainio laukaus suoraan poikittaissyötöstä ei jättänyt Vehaselle mitään mahdollisuuksia.

- Hieman onnekkaasti Jokerit pääsi johtoon. Pomppukiekko, mutta niin vain kiekko päätyi takarautaan. Toista maalia sitten edelsikin Nurmen saama kyseenalainen jäähy pelin kuvaan verrattuna, manasi Risto Dufva.

Kolmas erä oli Lukon vahvaa hallintaa. Tästä huolimatta kiekkoa ei saatu maaliin asti pelattua ja jotenkin jäi sellainen maku, että epäonneakin oli matkassa omiksi tarpeiksi. Jokerit pelasi puolustuksellisesti vahvan erän ja käytännössä tiivisti puolustustaan sitä mukaa, kun ottelu eteni.

- Kyllä harmittaa aika kovasti. Iso työmäärä tehtiin, mutta tolppaa lähemmäs ei päästy. Hallittiin hienosti peliä kolmas erä, mutta taidettiin hallita liikaa, kun ei oikein tullut sellaista normaalia pelin virtaa. Meillä oli tänään teemana, että jos voitto otetaan, niin joulupukki tulee tuomaan kovia paketteja. Tulkoon nyt sitten vaikka valepukki, kun kävi näin, naljaili Dufva vielä lopuksi.

Lukko aloitti joulutauon ja jatkaa pelejään vasta joulun välipäivinä. Kinkun syönnin sijaan, voisi olla melko fiksua harjoitella edelleen ylivoimaa ja maalintekoa ylipäätään. Olisi ainakin urheilullisesti parempi vaihtoehto.

Illan syy seuraussuhde: Filip Riskan jäähy

Tuomarien kädet olivat alhaalla kunnes huomasivat, että Teemu Eronen jäi makaamaan jään pintaan. Jälleen kerran siis osoitus siitä, että liigassa rangaistus ei tule aina teosta, vaan sen seurauksesta.

Illan harmittavin asia: Nallettomuus

Lukon tehdessä ensimmäisen maalinsa, kentän piti täyttyä pehmoleluista. Nallet lensivät kentälle kuitenkin vasta pelin päätyttyä, kun Lukko ei maalinteossa onnistunut. Varmasti iso pettymys ainakin perheen pienimmille.

Maalintekijät:

0-1 Teemu Pulkkinen (Antti-Jussi Niemi)

0-2 Ilari Filppula YV2 (Pulkkinen, Steve Moses)