Kimmo Hörkkö jatkaa Pallo-Iirojen miesten päävalmentajana – tavoite muurata pohjia tulevaisuuden menestystä varten

Kimmo Hörkkö jatkaa Pallo-Iiroissa isossa roolissa. Kuva: Juha Sinisalo

Pallo-Iirot tiedottaa tehneensä jatkosopimuksen miesten edustusjoukkueen päävalmentajan Kimmo Hörkön kanssa. Toista kertaa edustusjoukkuetta valmentava seuran ex-kapteeni ja nykyinen valmennuspäällikkö tuli kaudella 2020 loppukaudesta brittivalmentaja Scott Greenin tilalle.

Pallo-Iirot on kasannut Hörkön alaisuudessa tällä kaudella Kolmosessa saldon 7–3–1 ja on ennen yläjatkosarjaa pisteen lohkoa johtavaa FC Ålandia perässä. Hörköllä oli sopimuksessaan optio jatkovuodesta.

– Viime kaudella kun Kimmo tuli niin ajatus oli, että tämä olisi minimissään kahden vuoden pituinen prosessi. Sitä kautta prosessi on vielä kesken niin on luontevaa, että Kimmo jatkaa aloittamaansa työtä. Tavoitteena oli tällä kaudella ja tulevaisuudessa on jaa meidän omia nuoria enemmän sisään, Iirojen kilpailupäällikkö Pasi Lehtonen sanoo seuran nettisivuilla.

Hörkkö kertoo ajaneensa edustusjoukkueeseen sisään seuran pelitapaa ja urheilullisuutta. 

– Halusin tuoda edustusjoukkueeseen vahvasti seuran omaa pelitapaa, koska sitä on nyt tehty junnupuolella useampi vuosi ja pelaajat ovat siihen kasvaneet. Pelaajat jotka ovat siinä kasvaneet ja nyt on rahkeita nousta edustusjoukkueen ympäristöön, niin sisäänajo on huomattavasti helpompaa kun heillä on edustusjoukkueessa tuttu pelitapa.

– Toinen tärkeä asia oli, että halusimme tuoda selkeästi urheilullisuutta lisää joukkueeseen ja panostaa siihen myös valmennuksessa. Pelaajien täytyy pystyä harjoittelemaan kovalla tasolla ja riittävän määrän kertoja viikossa.

Harjoittelumääriäkin lähdimme nostamaan viime vuodesta varsinkin nuoremmilla pelaajilla, hän kertoo seuran nettisivuilla.
Kilpailupäällikkö Lehtosen mukaan seura haluaa edustusjoukkueen pelaavan lähitulevaisuudessa korkeammalla tasolla.

– Yksi iso asia oli vaatimustaso ja sen nostaminen. Siinä ollaan menty koko ajan eteenpäin ja pelaajille on päivä päivältä paremmin tiedossa mitä vaatii pelaaminen Kakkosessa tai Ykkösessä ja sitä kohti ollaan menossa. Joukkue tavoittelee syksyn aikana nousua Kakkoseen ja jos se ei tämän kauden aikana tapahdu niin se on tavoitteena myös ensi kaudella, Lehtonen linjaa.

Pallo-Iirot kertoo hakevansa edustusjoukkueen valmennustiimiiin yhtä valmentajaa Joel Grasson tilalle. Tällä kaudella apuvalmentajana toimiva Grasso on jatkossa sidottu seurassa muihin tehtäviin.