Kirittäret vapautti Kaijansinkon toistaiseksi tehtävistään – "Väärinkäytöksiä ei ole ajallaan käsitelty asianmukaisesti"

Petri Kaijansinkko ei jatka Kirittärissä ainakaan valmentajana. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Jyväskylän Kirittäret on vapauttanut Petri Kaijansinkon valmennus- ja pelinjohtotehtävistä, seura tiedotti lauantaina.

Pesäpalloseura katsoo, ettei Petri Kaijansinkolla ole edellytyksiä jatkaa seuran valmentajana tai pelinjohtajana jatkossa.

Kaijansinkko on ollut viime viikot julkisuuden valokeilassa seksuaalisen häirinnän vuoksi. Kaksi pelaajaa on antanut nimettömänä haastattelut, joissa Kaijansinkon epäsoveliaaksi koettua käytöstä on valotettu. Toinen tapauksista liittyy Rauman Feraan ja toinen Porin Pesäkarhuihin.

Ferasta Kaijansinkko joutui lähtemään tammikuussa 2015, kun häirintätapaus tuli seurajohdon tietoon.

– Väärinkäytöksiä ei ole ajallaan käsitelty asianmukaisesti. Pesäpalloliiton selvitykset ja menettelyt vievät aikansa, ja pelaajamme joutuvat tässä sijaiskärsijöiksi. Tehtävämme on tarjota heille parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä lajin parissa, Kirittärien puheenjohtaja Henna Virkkunen toteaa tiedotteessa. 

Kaijansinkko on vapautettu toistaiseksi seurajohtajan tehtävistä.

– Huolehdimme, että jokainen seuran toiminnassa tietää omat oikeutensa, tunnistaa häirinnän ja voi siihen puuttua, myös nimettömänä. Puheeksi ottamisen kynnystä vaikeaksi koetuista aiheista pitää edelleen madaltaa, Henna Virkkunen sanoo.