Kirvelevä jatkoaikatappio turhautti Korihaiden päävalmentajan: "Olen niin väsynyt siihen, että samat henkilöt tekevät samoja mokia" – katso täältä huippuhetket ja lehdistötilaisuus

Tero Vasell ei saanut voittoa vanhasta joukkueestaan. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Jos Korihait mielii nousta Korisliigassa pudotuspelijoukkueeksi, BC Nokia kuuluu niihin joukkueisiin, jotka uusikaupunkilaisten olisi hyvä pystyä kotisalissaan kukistamaan. Siksi Pohitullissa perjantaina lukemin 83–85 kärsitty jatkoaikatappio oli äärimmäisen kirvelevä.

Korihait sai vieläpä varsinaisen peliajan viimeisestä hyökkäyksestään pallon koriin summerin soidessa, mutta se hylättiin, koska peliaika oli ehtinyt jo loppua. Niin pienestä oli kiinni, ettei peli olisi kääntynyt kotijoukkueen kahden pisteen voitoksi.

Juuri Nokialta Uuteenkaupunkiin siirtynyt päävalmentaja Tero Vasell oli syystäkin turhautunut.

– Meillä on tiettyjä juttuja, mitä käymme scoutissa läpi, ja odotan, että pelaajat pysyvät siinä. Jos sanotaan, että ei mennä triple handoffia Niko Mattilaa vastaan, niin joku pelaaja menee kaksi kertaa ja menettää pallon kaksi kertaa. Joko hänellä on silloin ongelma tai minulla on ulosannissa ongelma, ja veikkaan hyvin vahvasti ensimmäistä, Vasell vuodatti lehdistötilaisuudessa.

Korihaiden viidestä tappiosta yhtä vaille kaikki ovat tulleet niukalla marginaalilla, kolme aivan muutamalla pisteellä. Voittoja sarjajumbolla on kaksi.

– Tästä tehdään nyt video, ja jos tällaisia tulee vielä, niin sitten täytyy mennä vain tarkemmin. Otetaan vaikka ammattiapua tänne ja opetetaan kädestä pitäen. Olen niin väsynyt siihen, että samat henkilöt tekevät samoja mokia, jotka maksavat pelissä todella paljon.

Herralan hurmoshetki säväytti

BC Nokia pääsi juhlimaan voittoa omien kannattajiensa kanssa, sillä joukkueen kannattajaryhmä Alakulma oli lähtenyt maakuntamatkailemaan.

Kun Korihaiden kausi ei ole lähtenyt käyntiin niin synkällä tappioputkella kuin parina edellisenä syksynä, kotiyleisökin on löytänyt lehtereille paremmin. Ottelua seurasi Pohitullin kauden ennätysyleisö, 612 katsojaa. 

Korihait sai yleisön heti alussa hyvin lämpimäksi, kiitos Joni Herralan hurmoshetken. Kotkasta länsirannikolle siirtynyt mies, jonka piste-ennätys Korisliigassa on 17, takoi neljään minuuttiin 11 pistettä.

Herralan pistetahti, kuten Korihaiden 12 pisteen johtokin, hyytyi kuitenkin ensimmäisen puolikkaan edetessä. Tasainen peli oli puoliajalla lukemissa 43–43.

Menetystilasto oli Nokian kannalta murheellinen (23–11), mutta Korihait ei pystynyt hyödyntämään saamiaan pallonhallintoja tarpeeksi tehokkaasti. Levypallotilaston isokokoisempi Nokia vei selvästi 47–35.

Korihait kertoi ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa, että kapteeni Bojan Sarcevic rikkoi 900 riiston rajan Korisliigan runkosarjatilastoissa. Sarcevic on kaikkien aikojen tilastoissa toisella sijalla edellään vain 1 145 riiston hailegenda Gerald Lee senior.

 – Me kyllä ihan annoimme tämän voiton. Emme pelanneet omia settejämme hyökkäyksessä, emmekä ottaneet niitä asioita pois puolustuksessa, mitä olisimme halunneet. Johdimme peliä 35 minuuttia, mutta emme ikinä saaneet mitään eroa aikaiseksi, Herrala harmitteli.

Viime sekunnin hylätty kori oli juuri Herralan. Pisteitä hänelle kertyi lopulta 16.

– Mieluummin tästä oli ottanut kaksi pistettä joukkueelle kuin 16 itselle, Herrala sanoi. 

Korihait pelasi Joni Herralan johdolla vahvan alun Nokiaa vastaan, mutta se ei lopulta riittänyt sarjapisteisiin. Kuva: Elmeri Elo/AOP

Ottelun tuoksinassa sormesta silmäänsä kipeästi saanut Trey Niemi näki korin kuitenkin sen verran hyvin, että takamies pussitti Korihaista parhaat pisteet: 17.

Pelin korkeimman pistemäärän teki Nokian Alan Herndon (18/9 levypalloa). Ratkaisuhetkillä keltapaitaisesta vierasjoukkueesta nousi esiin Perrion Callandret (11/9).

Jotain Korihait teki ottelussa oikeinkin, sillä Nokian kauden ykköstykki Johnathan Stove sain kasaan vain neljä pistettä.

Korihait pelaa seuraavaksi vasta 6. marraskuuta, tuolloin vieraspelin Kauhajoella europelejäkin vääntävää Karhua vastaan.