Kivikovan pakiston karmea startti - JYP rankaisi kovalla kädellä Lukkoa puolustajien kiekonmenetyksistä

JYPille 1+3 tehot latonut Julius Nättinen nousi Lukon kustannuksella liigan pistepörssin kärkeen.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kuvaili Lukon pakistoa kivikovaksi, kun Ville Heinola palasi loppukaudeksi NHL:stä Raumalle.

Sitä Lukon puolustuspää toki on edelleen paperilla on, voi olla vielä jäälläkin, mutta ei ollut keskiviikon vierasottelussa JYPiä vastaan.

Kotijoukkue rokotti Lukon puolustuspään karuista kiekollisista virheistä ja löi taululle loppulukemat 5–2 (2–0, 2–1, 1–1).

Ottelun hahmo oli 1+3 tehopistettä iskenyt JYPin laitahyökkääjä Julius Nättinen, joka nousi noteerauksella 15+9 liigan pistepörssin kärkeen.

JYP tukevoitti otettaan liigan kolmossijasta, kun taas Lukko saa parantaa rutkasti pitääkseen kiinni suorasta puolivälieräpaikasta kuuden joukossa.

Sopanen ja Nemecek pois kokoonpanosta

Lukko sai otteluun jalkeille kauden vahvimman kokoonpanonsa. Uudet puolustuspään vahvistukset Ville Heinola ja Ilkka Heikkinen pelasivat kauden ensimmäiset liigapelinsä.

Lukon hyökkäysketjut oli järjestetty Jyväskylässä muotoon Linus Nyman–Justin Danforth–Toni Koivisto, Jonne Tammela–Pathrik Westerholm–Ponthus Westerholm, Kristian Pospisil–Eetu Koivistoinen–Eero Elo, Heikki Liedes–Tapio Laakso–Mikko Petman.

Ainut muutos alkuviikon harjoituksiin oli, että nuorten maajoukkueesta palannut Mikko Petman otti kokeneen Vili Sopasen paikan. Lukko tiedotti, että Sopanen ja Ville Petman olivat kuumeessa.

Puolustajaparit olivat Ville Heinola ja Robin Press, Lukas Klok ja Miska Kukkonen sekä Tarmo Reunanen ja Ilkka Heikkinen.

Roni Seväsen rooliksi jäi seitsemäs puolustaja ja David Nemecekin kohtaloksi pudota kokoonpanosta.

”Aika yksin sai maaliin laittaa”

Heikkisen avausvaihto olisi voinut sujua paremmissakin merkeissä, sillä pelikello oli ehtinyt tikittää vain minuutin ja kolme sekuntia, kun JYP siirtyi 1–0-johtoon.

JYPin Miska Siikonen takakarvasi kiekon Tarmo Reunaselta ja passasi loistopaikan Julius Nättiselle.

– Aika yksin sai kiekon maaliin laittaa, ei ollut paljon puolustajia ympärillä, Nättinen tokasi Radio Cityn erätaukohaastattelussa.

Tilanne ei jäänyt ainoaksi, jossa estelijöitä ei näkynyt. Avoimet ovet johtuivat ehkä osin siitä, että uusien pelaajien myötä yhteispelin löytyminen ottaa aikansa, osin Lukon puolustajille sattuneesta karmeasta määrästä kriittisiä kiekonmenetyksiä ja osin JYPin uutterasta takakarvaamisesta.

JYPin toisessakin maalissa epäonnen soturina oli Reunanen, joka ansaitsi viime kauden otteillaan NHL-sopimuksen New York Rangersiin.

Tällä kertaa Nättinen pääsi väliin lupauksen sokkosyöttöön siniviivalla ja karkasi Samuli Ratisen kanssa läpiajoon.Ratinen viimeisteli Lukko-vahti Oskari Setäselle mahdottomasta tilanteesta 2–0.

Johtuen yhdestä Miska Kukkosen harhasyötöstä tai ei, Roni Sevänenkin pääsi heti avauserässä peliin mukaan.

Ilta ei kerta kaikkiaan ollut Reunasen

Hiukan hyvääkin puolustajat ehtivät saada aikaiseksi, sillä Lukon ainoan maalin ampui ruotsalainen Robin Press.

Maanmies Pathrik Westerholmin aloitusvoiton jälkeen tullut ylivoimamaali nosti hetkeksi Lukon mukaan peliin, mutta vielä samassa erässä JYP meni menojaan.

Nättinen oli 3–1- ja 4–1-maalienkin pohjustaja.

3–1-maalissa Nättinen löysi toisesta aallosta Petrus Palmun, jonka ranneveto painui Setäsen kilpikäden puolelta verkkoon. Neljännessä Jarkko Immonen yllätti ylivoimalla Setäsen pienestä kulmasta.

– Myllytettiin pari erää ihan hyvin, kolmas erä oli ehkä vähän pelailua puolin ja toisin, Palmu näki Radion Cityn haastattelussa.

Peli oli paketissa viimeistään kolmannen erän alussa, kun Juha-Pekka Hytönen iski 5–1.

Ilta ei kerta kaikkiaan ollut Reunasen, vaikka hän saikin lopussa laukauksellaan syöttöpisteen Kristian Pospisilin tekemään 5–2-kavennukseen. Reunanen seurasi lähietäisyydeltä neljää maalia ja kävi tehotilastossa pahimmillaan pakkaslukemissa -4.