Kivistö halusi liigaporukan mukaan

Kuten luvattua, Tommi Kivistö kaarteli maanantaiaamuna Äijänsuon kostean jäähallin jäällä Lukon harjoituspaita päällään. Hän kuuluu raumalaisten harjoitusvahvuuteen viikon ajan.

Sen kummemmasta ei ole Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalon mukaan kyse. Jokerikasvatti on Raumalla hakemassa hyviä treenejä, joilla hän pohjustaa kauttaan Pohjois-Amerikassa.

Kivistö kuuluu NHL-seura Carolina Hurricanesin organisaatioon, ja hänellä on ensi kauden kattava pelaajasopimus seuran kanssa.

- Monet NHL-sopimuksen alaiset pelaajat harjoittelevat liigaseurojen mukana. Viikon tai kahden sisällä meille saattaa tulla joku muukin, Vanhatalo paljastaa.

Kivistö harjoitteli viime viikon Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan kanssa, mutta halusi kovempia treenejä.

- Hänen agenttinsa oli huomannut, että meillä on pakkeja loukkaantuneena. Kivistö halusi liigajoukkueen mukaan, ja meillä oli vajausta pakeista, Vanhatalo kommentoi.

Lukon puolustajista Jesse Virtanen, Matt Generous ja Tommi Kovanen parantelevat vammojaan. Vanhatalo painottaa, ettei Kivistö ole tulossa paikkaamaan heidän jättämäänsä aukkoa.

- Koskaan ei tiedä, mitä tulevat päivät ja viikot tuovat tullessaan, mutta kyllä hän tuli meille harjoittelemaan.

Pelaajakoordinaattori kuitenkin myöntää, että puolustajatilannetta on mietitty.

- Nyt on vähän semmoinen tilanne, että lopullista päätöstä ei ole tehty. Hiukan asiat ratkeavat sen mukaan, miten ennusteet noiden vammojen parantumisesta toteutuvat, Vanhatalo muotoilee.

- Ei ole siis tehty päätöstä, että hankitaan joku pelaaja, mutta ei ole myöskään päätetty, ettei hankittaisi. Annetaan tilanteen viedä.